27 februari 2010

Sex in the city

Hade ett par timmar i soffan framför TVn i Little Village. Precis när jag lade mig där så insåg jag att jag började titta på filmen Sex in the city. Jag har många gånger sett en snutt av massor av avsnitt i serien.

Mitt intryck av serien är att det är lättsam och behaglig att kolla på. Vet att jag även tänkt att många av mina vänner borde titta på den om det är en viss typ av tjejer och kvinnor de vill förstå. Jag har nog alltid haft positiva vibbar ev serien. Den utger sig för att handla om vänskapen mellan fyra starka New York-kvinnor på jakt efter designerkläder och kärlek i olika former. I mina ögon med övervikt på att leta "rätt" man att dela kärleken med. Dessutom är det en lätt vunnen poäng när jag gillar New York.
Denna filmen tar tydligen vid där tv-serien lämnade alla tittare. Filmen är nog ett ganska långt avsnitt av serien. Varken mer eller mindre. De överdrivna och charmiga karaktärerna, Gucci-väskor, Vera Wang-klänningar och Vogue-plåtningar mixas med Samanthas, Mirandas, Charlottes och Carries vardagliga och jordnära problem. Problem de flesta kan känna igen sig i, bara i en mer flashig omgivning. Eftersom jag ej ser eller sett speciellt mycket på serien så tar jag detta för vad det är. Det är mycket av det goda. Det blir lite klyschiga, övertydliga och långdraget smöriga scener där tittaren förmodligen är både blind och döv om den inte fattar hur viktig deras starka kvinnliga vänskap är.

Det fanns några saker i filmen som jag verkligen fastnade för. Dels "spelet" runt bröllopet och hur Carrie och hennes vänner agerade versus hur MrBig tänkte. Det andra en av de kommentarer som rundade av filmen. Samantha gjorde slut med sin sambo med kommentarerna: "Jag älskar dig, men jag älskar mig själv mer".

Här har du trailern till den första, numera finns det tydligen en Sex in the city 2.

Längtar till mitt Rom

Har haft några av mitt livs bästa dagar i Rom. Varje gång jag sätter min fot i Rom så blir jag inspirerad. Det är i nästan fullständigt redan när flighten är bokad. Att anlända till flygplatsen i Rom innebär att jag bara har lust att slå mig ned och bara titta på alla klädstilar och all stil som vandrar förbi, fattiga som rika kan klä sig i Italien.

Jag kommer snart att ta en tripp till mitt Rom. Mitt Rom som består av kaffe, synintryck, alla människor, ljuden, mat, dofter, de vackra och hela byggnaderna, kultur, butiker...

Jag har provat och aldrig fallit riktigt för de delar av Rom som består av ruiner, stenar och tunnlar. Även om det som på ovan bild kan vara vackert rätt belyst på kvällar eller nätter. Det är det nuvarande Rom som fascinerar mig och som alltid gör mig och ger mig lugn.

26 februari 2010

Skall ta reda på det...

Bodde en tid av mitt liv i Antwerpen. Jag var liten, pratade flytande flamländska och hade det förmodligen fantastiskt bra. Jag minns inte jättemycket av den tiden och är medveten om att det mesta av det jag tror mig minnas är berättat för mig. Skall dock ta reda på det...

Jag kommer att åka till Antwerpen om ett tag med några av de närmaste. Skall bli fantastiskt att åka och titta på vårt fina gamla hus, skolorna, vännernas hus och träffa våra gamla vänner.

Framförallt finns det en oerhört viktig komponent i form av återseende och att vi kommer uppleva detta tillsammans.

Som sagt... Skall ta reda på det!

Mauro Scocco - Gå Samma Väg och Det Finns

Känns som att jag har en skyldighet att lägga upp något med Ratata och Mauro Scocco. Denna gång blir det en låt med Mauro. Är detta verkligen bra? Eller är det de urusla budgeterna och manusen som gör att de känns mer än sådär? Jag var på väg att lägga upp videon Allt Är Till salu som är oacceptabelt kvasibra eller hur jag nu skall uttrycka det. Får lägga upp den vid ett annat tillfälle. Här finner du Gå Samma Väg och Det Finns, som gör mig tveksam om jag någonsin tyckt att detta svänger...

Eller är detta egentligen skitbra...? Gå Samma Väg


Du får Det Finns också

25 februari 2010

Klotter hör till

För några år sedan hatade jag klotter och tyckte att det förstörde stadsbilder och miljöer. Jag har ändrat mig helt. När jag promenerar runt i städer så känns det numera som en helt naturlig del av en stadsbild och ofta gör det att städerna ser mer levande ut.
Jag satt på uteserveringen på Bar Lobo i Barcelona och fångade dessa två vyer genom att plåta rakt fram respektive åt vänster med iPhonen. Katterna sades vara målade av Picasso och det andra som fanns rakt fram var det idag okänt vem som har gjort. Fan vet om det verkligen var Picasso...? Fasen vet vem de kommer hävda har gjort det andra om några år...? Kommer de säg att det var nutidens Picasso, Zlatan?
Senare under samma dag tog jag de här bilderna på annan konst, som vi ännu idag refererar till som klotter.

Bredvid Universitetet i Barcelona
Med snöre på staket.
Desigualbutik under siestan.
På en bakgata.

Mocka och svaret till Richard Gere

"Hur kan det komma sig att kossor ej har en massa fläckar på huden när det kräver så mycket skötsel att äga och använda en massa skor och stövlar med mocka på?" Detta frågade Richard Gere Jennifer Lopez i filmen Shall we Dance? Han frågade detta med en undrande och charmig blick.

Richard! Mocka är en speciell läderkvalitet där köttsidan är den som är avsedd att synas utåt. Köttsidan har slipats för att få en sammetsliknande yta. Mocka används till ytterkläder, accessoarer och skor och fordrar särskild omvårdnad för rengöring som begränsar användningsområdena. Kemtvätt och mekanisk rengöring med rågummi är enda alternativen.

Skinn, som i motsats till mocka, har tagits fram för att användas med narvsidan utåt kallas för nappa.

Så det så, bäste Richard om manusförfattaren...!

24 februari 2010

Klockor...

Det är viktigt vad du har för klocka, oavsett om du tittar på den eller ej. Och det är inte viktigt vilket märke det är. Om du vill ha någon form av grundråd så är det att hellre köpa flera klockor för samma peng som du hade haft råd att köpa en.
Såg de här i en butik och bara för att en klocka är billigare behöver den ej bli tråkig. Och bara för att den är billig och kul så behöver den inte vara paketerad på sedvanligt vis.

Årets låt varje år - Life on Mars

Om jag var tvungen att lyssna på en enda låt dygnet runt resten av mitt liv så skulle det vara Life on Mars med David Bowie. Första gången gavs den ut på hans album Hunky Dory 1971 och på singel gavs den ut 1973.

Bakgrunden är att Bowie i slutet av 1960-talet hade författat en text till Claude François och Jacques Revaux franska sång Comme d’habitude. Den hette Even a Fool Learns to Love. Rättigheterna till denna köptes av Paul Anka. Han skrev en egen text och kallade sången för My Way. Den versionen sjöngs senare in av den ej helt obekante Frank Sinatra.

Bowies text kom aldrig att användas och som svar skrev han Life on Mars?, som delvis liknar My Way i sin struktur och till sina ackord.

Tack för detta David!
Orginalvideon kan du nå med denna länk till YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=ueUOTImKp0k

En fantastisk version från the Reality Tour hittar du här

Låten har givit namn och inspiration till den brittiska TV-serien Life on Mars.

Här har du texten på Årets låt varje år:

It's a god-awful small affair
To the girl with the mousy hair
But her mummy is yelling "No"
And her daddy has told her to go

But her friend is nowhere to be seen
Now she walks through her sunken dream
To the seat with the clearest view
And she's hooked to the silver screen

But the film is a saddening bore
For she's lived it ten times or more
She could spit in the eyes of fools
As they ask her to focus on

Sailors fighting in the dance hall
Oh man! Look at those cavemen go
It's the freakiest show

Take a look at the Lawman
Beating up the wrong guy
Oh man! Wonder if he'll ever know
He's in the best selling show

Is there life on Mars?

It's on Amerikas tortured brow
That Mickey Mouse has grown up a cow
Now the workers have struck for fame
'Cause Lennon's on sale again

See the mice in their million hordes
From Ibeza to the Norfolk Broads
Rule Britannia is out of bounds
To my mother, my dog, and clowns

But the film is a saddening bore
'Cause I wrote it ten times or more
It's about to be writ again
As I ask you to focus on

Sailors fighting in the dance hall
Oh man! Look at those cavemen go
It's the freakiest show

Take a look at the Lawman
Beating up the wrong guy
Oh man! Wonder if he'll ever know
He's in the best selling show

Is there life on Mars?

23 februari 2010

Dags att köpa solglasögon

Denna bild och detta inlägg uppmanar dig till att det nu börjar bli dags att kolla på och köpa vårens solglasögon.

Om du kan gissa vilket märke det är på de grymma brillorna på bilden samt kan ange vilken butik bilden är tagen i så kommer du bli nominerad att komma med i juryn för Göteborgs bästa butik 2010.

Skriv de två svaren och ditt namn i kommentarsfältet, så kontaktar jag dig om du är nominerad.

Cultura av cultus är...

Vad är kultur? Vad är definitionen på kultur?

Jag tycker att det är kul att klura på vad kultur är och vem som är ansvarig för den.

Så här säger Svenska Wikipedia 100105:
"Kultur har främst två betydelser; andlig (konstnärlig) odling eller socialt överförda levnadsmönster; i vardagligt tal är den första betydelsen den vanligare. Ordet kultur kommer från latinets, cultura av cultus, som betyder odling, och som etymologiskt hör samman med ordet kult. I sin ursprungliga betydelse förekommer det i till exempel bakteriekultur.
Kultur kan definieras som alla livsmönster, inklusive språk, konst, värderingar och institutioner hos en population som överförs socialt från generation till generation. Kultur har kallats "levnadssättet hos ett helt samhälle". Som sådant inkluderar det beteendemönster, seder, klädsel, religion, ritualer, lekar, normer för lagar och moraliska system, liksom trossystem och konstarterna. Kultur refererar ofta till en universell mänsklig kapacitet för att klassificera och kommunicera erfarenheter materiellt och symboliskt. Den höga kulturella förmågan har länge betraktats som en definierande egenskap hos människan."
Du kan läsa mer om detta på  Wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/Kultur
Där finner du även förklaringar, citat, begrepp och teorier kring kultur.

Jag tycker att kultur är de vanor som repetition av den mentala programmeringen givit och som skiljer medlemmar av en grupp från en annan.
Vad tycker du att det är?

22 februari 2010

Lite snabbare - Tack

Tack till LMS för att du sade till om att bloggen laddar upp långsamt. Nu är den snabbare! Bra med trogna och engagerade vänner och besökare. Tack!

Fantastisk tröja från RA-RE

Jag fick syn på denna på Guapa. Jag tror att den var för Flicka 14 år. Helt säker på att många jag känner är rätt i storleken och bara behöver hjälp med smaken, modet och en sista liten puff.

Framifrån (kolla in insidan av luvan...)
Bakifrån (talar för sig själv)

Våga och kör!!!

Vad tycker de om Sverige?

Alla de här som bor någon annanstans. Vad tycker de om Sverige?
De har kanske hört talas om Sverige genom vänner eller bekanta.
De kanske varit här på semester.
De har kanske vänner som varit här på semester.
De kanske har bott här men flyttat.
De kanske tvingas flytta hit.
Kanske ser slumpen till att de hamnar här.

Vad tycker de om Sverige? Inte vad de vet om Sverige. Utan, vad tycker de om Sverige?

Möjligen vet de att Björn Borg kommer från Sverige.
Kanske tror de att Geneve är huvudstaden.
Kanske vet de att vi har en monark med rejäla kostnader och helt utan politisk eller reel makt.

Tycker det att det verkar bra?
Tycker de att det är bra?
Tycker de vi är välutbildade?
Är vi trevliga och öppna?
Tycker de vi är duktiga, aktiva, intelligenta, smarta, ansvarstagande, erfarna... Vad tycker de?
Kanske ett kul tema för någon som är duktig på att göra dokumentärer. Jag hade gladeligen sett flera avsnitt med vad personer enligt ovan tycker. Hade varit oerhört nyttigt.

21 februari 2010

iPhone är historia

Apple själva säger att det första du kommer att upptäcka hos iPhone 3GS är hur snabbt det går att starta program och att surfa. Sidor kommer enligt iPhone renderas på en bråkdel av den tid du är van vid och du kan visa e-postbilagor mycket snabbare. Det skall vara förbättrad prestanda och uppdaterad 3D-grafik som dessutom bidrar till en fantastisk spelupplevelse. Faktum är att allt du gör på iPhone 3GS går dubbelt så snabbt som på iPhone 3G. Hur mycket snabbare den skall vara än en iPhone 2G skriver de inte.

Konkurrenter som Sony Ericsson, NOKIA, Samsung, LG med flera är stressade av den nya ledaren i branschen och pressar fram modeller som inte kommer i närheten av iPhone än så länge. Google tar även de fram en fantastisk ny model. HTC ligger och puttrar. HTC gjorde bättre modeller av devices än de traditionella varumärkena långt före iPhone kom.
Det finns ett problem med ovan. Jag har haft iPhone från att den släpptes i Det Stora Landet, har haft alla modellerna och tycker att iPhone börjar kännas gammalt och långsamt. Jag menar att den dagen Sony Ericsson och de andra tycker sig vara ikapp så kommer de ha lagt massor av pengar på R&D som de aldrig kommer kunna få igen genom att de ej kommer kunna ta lika mycket betalt och därmed ha lägre marginaler än Apple. De är helt enkelt för sena för att komma ikapp. Och framför allt, hur ser planen ut för att komma med något bättre än iPhone?

Jag väntar med stor otålighet att iPhone eller någon annan av de nya skall ta ett nästa steg. Ett där jag ej behöver ladda lika ofta och där de förenklar ännu mer för mig att göra vad jag vill. iPhone var kloka nog att välja bort saker för att öka användbarhet och hastighet. Nu behöver de öka upplevelsen med fler saker än appar.

Numera har iPhone gjort att jag ej använder mina andra devices lika mycket men det finns mycket mer att önska av kapacitet som jag väntar otåligt på. Allt annat är historia.
När kommer det nya?

En förgiftad man

Hittade denna på den i övrigt ganska usla TV4 Play.

Alltid rätt med lite Olle.