18 februari 2012

Dagens sak - Tissot Heritage PR516

Black Herds Of The Rain

Black Herds Of The Rain from Andrew Telling on Vimeo.

En, flera, ännu mera...

Den förste som jag träffade som passade extremt bra med mycket ringar var the one and only Dave Stewart och den andre enligt samma epitet var Sveriges enda fotbollsexpert Pelle Blohm. Nu vet jag en till och många fler. Ringar är fantastiskt snyggt. En, flera, ännu mera...


Vilken tur att jag umgås med människor som gör att jag vågar utvecklas...

17 februari 2012

Inte så många nycklar längre...

Jag äger två nycklar hem och två till landet. That's it.
Jag har ingen nyckel till mitt tvättlås, ingen bilnyckel, cykelnyckel, nyckel till vinden eller vindsförrådet... Skönt! Hur många nycklar har du att hålla ordning på?

Sedan är det en helt annat sak att det är ofattbart för mig att det finns traditionella nycklar fortfarande när allt som är billigare och säkrare har funnits så länge. Kan det vara en komplott eller en sammansvärjning med alla låstekniker, låssmeder och nyckeltillverkare inblandade...?

16 februari 2012

En vårhatt

Detta är en fantastisk årstid. Fortfarande går jag med lager på lager och kan få det att se ut som jag byter kläder flera gånger om dagen, och många vårprylar har kommit in till W19+Guapa. T.o.m. vårhatten år på.

Tidningen Okej

Såg att svt2 visade en dokumentär om tidningen Okej, och jag kollade några minuter. Verkade vara en kul och välgjord dokumentär, men det var svårt att få ut något av den del som beskrev tidningen eftersom jag aldrig någonsin har läst eller öppnat ett nummer av den. Däremot var det schysst att lyssna på melodislingorna och att se bilderna av en svunnen tid som säkert en del eller många har positiva minnen av. Kanske finns det även människor som drömmer sig tillbaka, och jag är definitivt inte en av dem.


Okej kom var fjortonde dag och startades 1980, och hade sin storhetstid på 80-talet. Föregångaren Poster köpte och läste jag. Tiden för Okej var en tid utan internet och med två tv-kanaler tillhandahållna av staten. Vem fan kan längta tillbaka till det?

Desert Sessions - I Wanna make it Wit Chu (Live)

Detta är bra enligt Rockstjärnan, och även enligt mig. Vågar du tycka annat?

15 februari 2012

Hm, Zlatan... Vad säger ni nu?

Vad ska ni säga denna gången? Arsenal är inget bra lag i en bra liga? Han hade flyt med passningarna, de var menade som skott? Han lyckas aldrig mot engelska lag, och Arsenal har nästan inga engelsmän? Vilken tur han har? Matchen var uppgjord, Zlatan hade mutat alla?


Själv säger jag att jag är stolt att vara svensk och att Zlatan bara blir bättre och bättre!

Vad har hänt dig...?

Den person som kom på denna... Vad hade hänt den personen?

Valentines Day

Skyltar är alltid kul och fint! Och en dag som denna kan det vara finns med en skylt tlll sin älskade!

14 februari 2012

Premiär på Sängjätten

Mina enda tidigare kontaker med Sängjätten har varit deras reklamfilmer och möjligen någon annan form av generell reklam som jag dock inte minns just nu. Jag tror dessutom att jag aldrig gått förbi en butik någonsin, för jag springer sällan eller aldrig förbi platser där jag tror att de finns.
Jag hade enormt låga förväntningar den där söndagen då jag och Fixaren gled in på kvällen precis innan stängningsdags, helt oanonserat. En säljare, några människor som provlåg sängar (är de inhyrda eller hemlösa?) och en möttes av en ganska sunkig inredning och en butik som var relativt stillös allmänt. Kanske är jag bara bortskämd, fast jag kan bara jämföra med de upplevelser jag brukar ha, inte andras.
Jag hittade två precis så fantastiska kuddar som jag ville ha. Precis så fantastiska som jag hade velat hitta vid mina besök i stan på NK, Åhlens och Hemtex. Och på de tre ställena gick jag vrålbet... Jag är fullt medveten om att detta inlägg blir på gränsen till en annons, fast jag vill framhålla att kuddarna från Norsk Dun var precis det jag sökte efter. Sängjätten ska inte lastas, det är precis så kasst och folkligt som jag förväntade mig. Och jag Kkmmer åka dit igen för att handla ett täcke snart. Kanske blir det med Fixaren.

13 februari 2012

Så sant, så sant

Heja Lufthansa

Så var det då dags att såga världens mest överskattade flygbolag SAS igen, denna gången framkallat av en resa med dem till Köpenhamn. 


Hej SAS! Ni är så enormt dåliga och ointresserade och jag hoppas för er skull att ni inte tror något annat, för ni har ett problem i mitt fall. Ni är helt ointresserade av mig och visar det varje gång jag flyger med er.


Denna gången hamnade ni än mer i centrum än vanligt, när min nästa flight restes med Lufthansa och jämförelserna börjar så snart man glider in i deras plan, miljö och deras kultur i sitt samarbete med oss kunder. Lufthansa har enormt trevlig personal, fantastiskt sköna fåtöljer i planet, bra mat och allt annat som är viktigt för mig när jag är kund när jag betalar fullt pris och behöver åstadkomma saker när jag sitter på en flight.


Antar och förutsätter att ni på SAS inte bryr er och vill framföra ett enormt stort tack till er på Lufthansa, det är ett nöje att få vara er kund. Tack Lufthansa, Heja er!

12 februari 2012

Granada Gitarr

Vi får se om R.S godkänner denna, jag tycker ju att den är fantastiskt vacker. Du som är här och läser ibland vet att jag fått någon slags intresse eller tillfällig mani för gitarrer och elgitarrer. Och intresset är helt styrt, än så länge, bara av utseende. I detta fallet har jag bara sett foton och bilder på den vackra gitarren.

Och du som besökare kan vara helt lugn, jag inbillar mig inte alls att jag kommer lära mig spela, anmäla mig till traditionell gitarrkurs eller genom att kolla på YouTube. Det kommer bara vara av imageskäl och som inredning.

Vinter är skönt

Tog ett par bilder någon av mellandagarna i Muzak City. Det är skönt med vinter, just denna dagen var det några grader minus, råkallt och helt vindstilla. Det knakade i knäna när jag promenerade längs bäcken som flyter genom Muzak City. Och jag gillar verkligen den här typen av dagar, som ger en skarp hjärna och en känsla av friskhet.