11 februari 2011

Steve Klein - Lara Stone

Frontal Bowie Scary Monsters

Varje gång vi skulle köpa en ny platta såg vi fram med stor spänning för hur omslaget skulle se ut, om texterna skulle finnas med, om det skulle vara svartvita bilder, vilka det skulle komma ett tack till... Och många av omslagen och insticken var grymt snygga. Här är ett vackert omslag. Oväntat att det blev Bowie...

10 februari 2011

En legends och ikons födelsedag

Idag fyller Pelle Blohm år. Före detta landslagsman, proffsspelare och en ikon i såväl Dalian Wanda som GAIS.

Numera Sveriges i särklass bästa fotbollsexpert, utan konkurrens! Dessutom har du hans blogg att tillbe här.

Stort Grattis!

Social Suicide - Ovanligt modemärke

Jag har skrivit och pratat massor om dem förut men vill på minna dig om dem, Social Suicide. Du vet de som haft kavajer som är felknäppta, kavajer med uppfälld krage, öppna gylfar på byxor, manschettknappar med plats för Viagra... De är kul och skiljer sig från mängden. På nedan bild ser du grundarna, Simon och Tag. Så här beskriver de Social Suicide:The term “social suicide” is an English colloquialism akin to the French “faux pas”, meaning to do the wrong thing in a social context.
Ever since we started in 2004, we have done “the wrong thing” with suits and sports jackets. The suit, a traditional staple of menswear, so tried and tested, so safe and stable, made exciting with careful thought and imagination. And make no compromise on quality: our block was developed on Savile Row, we use the finest purest fabrics and we hand make each piece. And our market? Well, we have always maintained that, far from men not being interested in fashion, much fashion is just not interesting to men.
Our mantra:
“Too long have men stood as second fiddle to the female fashion orchestra. Playing the same monotone song, again and again, year after year. Dancing to someone else’s tune, at a party we weren’t invited to, in shoes that don’t fit. We believe – we believe wholeheartedly – that men’s fashion is here and that it is now; that it is sharp and that it is intelligent; that this is our party, the music is spectacular and that the boys are dancing.”Nu har de en ny kollektion ute och dessutom en ny webbplats samt att de finns på Twitter och FB.


Och här finner du ett par gamla bilder på tidigare kostymer, den ena med temat att du suttit på en nymålad bänk och den andra tror jag hette John Holmes.

09 februari 2011

Jenni Porrka

Fotografen Jenni Porkka har jag kommit i kontakt med och träffat någon gång och enlig mig är hon skitduktig. Jag har inte bett henne om lov att visa dessa bilderna men hoppas att hon tycker att detta är promotion av henne. Kolla in hennes bilder här
Oavsett vad du tycker om bilderna ovan så finns det massor av fler bilder här.

August Strindberg - Citat om äktenskapet

Så här sa August Strindberg i sitt tyckande om äktenskap...


"Bröllopsresan är det första försöket att fly från äktenskapets verklighet"
Jag har aldrig riktigt förstått fascinationen för denne Strindberg och heller aldrig fått någon bra känsla för vad han ville lämna efter sig eller åstadkomma. Var det verkligen rätt att det ägnades tid åt hans verk och gärningar i skolan? Läggs det fortfarande tid på Strindberg i skolorna?

08 februari 2011

Dragos eller Fantomens kända djungelordspråk

Känns lite smått som det börjar bli lite serietidningskänsla på bloggen:)


I svensk dagspress har Fantomen gått under namnet Dragos, enligt Wikipedia beror detta på någon slags märkligt förväxling med Danmark och Mandrake.. Skit samma, jag är bara ute efter att få ned de mest kända av Fantomens djungelordspråk. Här kommer ett försök:Då Fantomen rör sig står blixten stilla
Fantomen smyger tystare än djungelkatten
Det finns nätter då Fantomen lämnar djungeln och går på stadens gator som en vanlig man
Du hittar aldrig Fantomen - han hittar dig
Fantomens röst isar blodet
Fantomen är hård mot de hårda
Sikta aldrig på Fantomen
Fantomen har tusen ögon och tusen öron
Fantomen har tio tigrars styrka
Den som ser Fantomens ansikte dör en fasansfull död
Då Fantomen frågar svarar man
Att vakna i mörkret och se Fantomen - en fasa för onda män

Lara Stone - Steve Klein's Academy

Dags för Lara Stone och Steve Klein's Academy igen. Och här har du Steve Klein's officiella.

07 februari 2011

Nacka

Den 8 juli 1975 avled Lennart "Nacka" Skoglund på Söder, han var då endast 45 år gammal… Nacka avled i sin kökssoffa i den lägenhet där han även föddes. Ett liv som varit en balansgång mellan beundrad bolltrollare och alkolist var till ända.
Enligt många så var det bara var en tidsfråga – han sags ha varit på väg dit med reafart ända sedan sitt snabba genombrott som 20-åring. Enligt andra så var det fel på hans omgivning för att de inte nog eller i tid hejdade hans stundande undergång. Han skulle ha fyllt 80 år på julaftonen 2010. Det kunde han väl ha unnat sig? Fast du som laser ofta här vet att jag gillar att skriva om personer som aktivt slacker sina liv för tidigt och som tycks ha någon inneboende kraft eller rastlöshet som skjuter dem framåt mot problem och slutet. Jag kände inte heller denna person men ser snarlika monster mot Sid, Elvis, Jim Morisson, Ian Curtis och andra som har stängt till för tidigt och för brutalt.
Historien om "Nacka" har berättats I alla dess former och det känns som att det är en hel del myter och tugg som cirkulerar kring denna legend. Nacka föddes på julaftonen 1929 på Allmänna BB i skuggan av Stockholms stadion. Men detta var en utflykt i en verklighet långt ifrån hans egen. Familjen bodde på Katarina Bangata på Söder. 1929 sägs detta ha varit tuffa trakter och kvarter. I det närmaste slum enligt mina släktingar och familjemedlemmar.

1950 förändrades massor eller allt för Nacka. Och detta under några få sanslösa månader. Nacka lämnade på hösten 1949 under kontroversiella former sitt Hammarby, vilket alla tycks ha glömt idag. Idag pratas det oftast om hur illojala alla spelare var och att det var batter förr, minns de som idag pratar om Nacka som Bajen personifierad detta? Han lämnade sitt Bajen i division tre för spel med AIK i Allsvenskan. Myten eller skrönan säger att Nacka lämnade Bajen för en tusenlapp och en ny kostym. I maj 1950 lämnade en spelare återbud till Pressens lag i en match mot det tänkta VM-laget och Nacka fick chansen och en plats I Pressens lag. Och nog tog han den alltid. Nacka blev uttagen till VM-laget i Brasilien samma sommar. Där imponerade Nacka så till den grad att Inter skrev kontrakt. På plats i Italien och Serie A började Nacka leva La Dolce Vita.

I sin debut gjorde han två mål, varav det ena var det avgörande,  och Inter besegrade Milan med 3-2. De nio åren han spelade I Serie A var tidvis eller mestadels lysande. Han vann två scudettos och gjorde en bejublad hemkomst vid VM 1958.
Tillbaka i Italien började sammanbrottet. Han skilde sig från sin fru italienskan Nuccia. Det talades också om ständig oro, stress och ängslan bakom den skojfriska masken. Och att mixen av sprit och tabletter bara skar sönder honom. Slutet i Italien blev ovärdigt och tidvis miserabelt. Efter tre ganska hyfsade år med Sampdoria så  såldes Nacka till Palermo. Han tyckte att Palermo var so matt vara I Afrika och han tycks ha varit vid vägens slut. Klubben litade inte över huvud taget på Nacka. Det sags att klubben stängde in Nacka i en betongcell på stadion klockan 22 varje kväll.
Efter Palermo så flyttade Nacka hem till Söder för de sista 10 åren I sitt liv. Det sista aktiva fotbollsåret blev 1968 i Kärrtorp, som tränades av hans bror. Efter det var det bara Länkarnas startelva.

Vid begravningen sa prästen: "Nu får du komma till himlen. Det finns nog en plats att lira på där för dig också, Nacka."

David Bowie - Changes

Det finns vackra låtar och det finns oerhört vackra låtar. Alla är de inspelade av David Bowie... Denna är även värd att lyssna in på Spotify med Lewis & Clarke och deras version från i år.


Här får du den njutbara texten och en från version från YT med David...Oh, yeah

Mmm

Still don't know what I was waitin' for
And my time was runnin' wild
A million dead end streets and
Every time I thought I'd got it made
It seemed the taste was not so sweet
So I turned myself to face me
But I've never caught a glimpse of
How the others must see the faker
I'm much too fast to take that test

Ch-ch-ch-ch-changes
Turn and face the strange
Ch-ch-changes
Don't want to be a richer man
Ch-ch-ch-ch-changes
Turn and face the strange
Ch-ch-changes
Just gonna have to be a different man
Time may change me
But I can't trace time
Mmm, yeah

I watch the ripples change their size
But never leave the stream
Of warm impermanence
So the days float through my eyes
But still the days seem the same
And these children that you spit on
[From: http://www.elyrics.net/read/d/david-bowie-lyrics/changes-lyrics.html ]
As they try to change their worlds
Are immune to your consultations
They're quite aware of what they're goin' through

Ch-ch-ch-ch-changes
Turn and face the strange
Ch-ch-changes
Don't tell them to grow up and out of it
Ch-ch-ch-ch-changes
Turn and face the strange
Ch-ch-changes
Where's your shame?
You've left us up to our necks in it
Time may change me
But you can't trace time

Strange fascination, fascinatin'
Ah, changes are takin'
The pace I'm goin' through

Ch-ch-ch-ch-changes
Turn and face the strange
Ch-ch-changes
Oh, look out you rock 'n' rollers
Ch-ch-ch-ch-changes
Turn and face the strange
Ch-ch-changes
Pretty soon now you're gonna get older
Time may change me
But I can't trace time
I said that time may change me
But I can't trace time


06 februari 2011

Agent X9

Någon gång per år så köper jag mig en serietidning och det blir alltid samma tidning, det blir Agent X9. Detta är den enda som verkar stå pall för vuxenlivet. Om sanningen ska fram kan jag erkänna att det var ett tag sedan jag köpte den nu och att huvudanledningen till att köpa den alltid har varit Modesty. Även om Corrigan är ok också. Modesty och hennes Willie. Det är alltid samma fantastiska känsla att åka till sommarhuset i Paradiset och hitta gamla nummer av X9...

David Bowie Lookbook