04 juni 2011

Cuba ColaDetta är ytterligare en gammal klassiker som faktiskt funnits hos olika bryggerier sedan även jag var barn, Cuba Cola. Om Wikipedia har rätt så är det läsken som lanserades 1953 och som sägs vara är Sveriges äldsta colasort. Cuba Cola lanserades tre månader innan Coca-Cola började säljas i Sverige.
Fylld av mina minnen är den och faktum är att den egentligen alltid ska drickas i glasflaska. Så är det med vissa drycker. Den på bilden säljs av Vasa Bryggeri.

03 juni 2011

Korv instoppad i bröd-vecka

Denna gångna veckan går verkligen att utnämna till just det som rubriken kallar det, Korv instoppat i bröd-vecka. Det har helt enkelt varit ytterligare en vecka där de fast tiderna för måltid blivit något bortprioriterade. Har helt enkelt funnits annat som har varit viktigare...
Det började i lördags och när detta skrivas så är det torsdag. Så här har veckan sett ut. Lördag tre stycken grillade instoppade i bröd, söndag en grillad instoppad i bröd, måndag en, tisdag två, onsdag en och avslutningsvis torsdag en. De har inhandlats på mack, 7 Eleven och Pressbyrån. Givetvis har jag haft French Hot Dog Dressing i.


Det solklara omdömet och betyget är att den jag avslutade denna veckas odyssé, med korv instoppad i bröd i, som var bäst är... Den som jag inhandlade och inmundigade på Little Village Centralstation. Den sämsta under hela veckan var den jag köpte på 7 Eleven på macken i Richland. Så, jag den jag rekommenderar för hungriga finsmakare blir den på Centralstationen i Little Village. 

02 juni 2011

Dottern till mamman

Det är bra att lyssna på vänner med barn. Vissa är alltid nice att höra hur funderingarna går där hemma hos dem, en berättade:


Dottern tänker bli djurskötare och konstaterar detta under läsning av en bok med mamman. Boken var ett bilduppslagsverk som hette Djurens Värld. Du vet, djur på savannen, djur i bergen och så vidare.


Detta konstateras engagerat, och hon kommer låta alla sjuka djur komma till henne...


Efter detta undrar hon vad mamman ska göra när hon blir stor. Fast innan mamman svarat så konstaterade dottern att hon ju redan var mamma...


Några dagar senare konstaterar dottern, under morotsskalande, att hon ska bli kock...

01 juni 2011

Madness - Our House & Talking Heads - Burning Down The House

1982 och 1983 var märkliga musikår, det kom massor av musik av alla de sorter. Bowie gjorde den där plattan som tog näst intill trettio år att vänja sig vid, det var syntband, utdöende punkband, stora som blev bjässar, talanger som blommade som sedan visade sig vara pedofiler, med mera. Mitt i detta tog Madness plats med nedan lilla sång...
Och sedan hade Talking Heads den goda smaken att bränna ned huset...

31 maj 2011

Vilken fantastiskt bra Ferry-kväll

Alla ni som bor i Little Village och inte var på hans konsert på Kaninparken i fredags... Shame on you! Congrats till er som var där! Detta var en perfekt och vacker spelning, ljudmattorna snurrar fortfarande i min skalle. 


Jag har varit på Ferry och Roxy massor av gånger i flera länder. Och med den bakgrunden var det märkligt att gå till Kaninparken totalt utan förväntningar. När det var tjugo minuter kvar tills legenden skulle komma in så var det halvfullt runt scenen och en mina vänner sa att det började kännas som oförskämt mot Ferry. Ljust med regtugn himmel, skulle detta kanske bli pinsamt?


Så klev bandet och ljudälskaren Ferry in. I samma ögonblick som de klev in så insåg jag att det fanns en koppling mellan Ferry och Kaninparken som jag aldrig tänkt på. Jag var på Kaninparken med en flicka, jag nog var så kallat kär i, och var så nöjd och lycklig när Pariserhjulet stannade med oss två ensamma i en korg. Och låten som snurrade under det stoppet var Tokyo Joe med Ferry. Jag minns och vet att jag snodde den skivan av syrran omedelbart efter upplevelsen i Pariserhjulet. När den tanken var slut så var Ferry igång...


Oräkneliga gånger under konserten sa jag Wow och Fuck under denna våldsamt vackra, varierade, välrepeterade och snygga spelning. Allt satt där det skulle. Jag är på något sätt övertygad om att Ferry njuter än mer än vad vi i publiken gör. Han vill lyssna på vackra ljud varierade med solon och musikaliska samklanger. Han släpper fram de andra musikerna utan att göra en stor sak av det. Han är sansat cool nog att sätta sig vid klaviaturen vid det som för många är huvudnumret, Avalon. Mitt i den relativt höga medelåldern i publiken så var det en fröjd att lyssna in och njuta av saxofonistens aura och gitarristens glittrande plockande. 


Jag lovar att återkomma med vad alla i bandet heter, har namnaffasi när jag skriver nu. Organist, två gitarrister, saxofonist, två doa, Ferry och basisten. Mumma! När sista extranumrets sista ackord mjukt tonar bort så inser jag att det är ljust ute. Ferry har lyckats hålla min hjärna i varm lyxighet och fyllt mig med plockande snygga toner. 


TACK Bryan Ferry, kom tillbaka. Du är bättre än någonsin!


Här kan du läsa recension på GP.se
Mer om Bryan Ferry här

30 maj 2011

Budapest

Tredje gången jag varit i Budapest. Jag får samma intryck varje gång. Enormt vacker huvudstad med välskötta byggnader och vacker kvällsbelysning. Maten är enormt sådär. De coola och vackra restaurangerna och caféerna många. Människor jag möter är vänliga, skärpta och medvetna. Det är enormt rent i de välordnade delar av staden jag varit i. 


Om du ska hit på jobb eller privat spelar ingen roll, se till att ha tid att sitta ned och bara vila. Det är en skön stad att vara i med din respektive eller med människor som du vill vila i en stad tillsammans med. Boka och åk dit, jag hänger på! 

29 maj 2011

Vira Blåtira

Minns du Vira Blåtira? Den där läsken som det snackats massor om i minst två omgångar… Den finns nu igen sedan ett tag…

Vira Blåtira skapades och såldes av Falcon under 80-talet. Den var verkligen blå och smakade Tutti Frutti, och det är den fortfarande. Den släpptes första gången 1984. Under samma period släpptes även Kiviga Kruse, Halla Ballou, Hicka Persika och Halka Banalka . 1986 var Vira Blåtira en av Sveriges sex mest sålda läsksorter. 1988 slutade den säljas, dock minns jag inte varför. I slutet av 90-talet relanserades den men slutade säljas efter ett par år. Den sålde helt enkelt för lite.

Förra året tog tillverkningen upp igen och denna gången är det Vasa Bryggeri som ligger bakom härligheten. De har även andra kul produkter som Cuba Cola, Trocadero, Portello, Fruktsoda, Sockerdricka med flera...