24 september 2011

Gamla flickvänners brev

En tanke som ska bli en handling dök upp idag. Jag fick en kalaspitch från R.S igår och i en av nedan kommentarer från R.S. Han skrev om vykort och då kom denna lilla fina tanken... Hemma hos min mamma finns alla gamla kärleksbrev och vykort från tjejer och flickvänner kvar. De flesta av dem skickade från tjejer i kalssen eller skolorna under uppväxten. Nu har jag bestämt mig för att jag ska scanna in dem och lägga upp dem här på bloggen.

Men varför i allsin namn då...? Jag tycker att det kan vara trevligt och en kul grej för gamla flickvänner och halvstalkers. Kan ju lägga upp deras namn och eventuella nya efternamn så att innehållet blir sökbart.

Tänk vad kul för deras barn, respektive och vänner att kunna läsa mammas tankar från förr. Dessa gamla vykort och brev härrör faktsiskt från en tid då du inte hade en skickat-korg där du själv kinde välja att spara dina brev. Då skrev det på väl valt brevpapper med attraktiv penna och kanske ett ditklistrat hjärta och något väldoftande.

Jag tänker bland annat på E, hon skickade brev varje dag en hel sommar med små söta tankar. Och detta gjorde hon trots att hon var från fina familjen och en så kallat högsta samhällsklass. Idag känns hon pryd och lite stel. Tror helt enkelt att dessa gamla brev kan hjälpa henne att minnas en annan och varmare sida.

Eller S, som senare visade sig vara otäck mot sina kommande. Det kan ju vara trevligt för barnen hennes att se att mamma var en gullig om än klängig tös en gång i tiden.

Och G, som var ihop med en annan kille och skickade avtalsförslag till mig ett helt jullov. Lustigt att hon blev jurist och mig veterligen fortfarande skickar offerter till många vart hon går... not! För de som finns runt G kommer publiceringen av hennes kärleksbrev förklara mycket av hennes agerande genom åren.

Detta kan faktiskt bli riktigt bra, Mot scannern!

Mina gamla promenadfavoriter

Vid dagens promenad i Paradiset så insåg jag att detta gamla par är mina absoluta favoriter vid strandpromenaderna. Här i Paradiset är de i sitt rätta element, de skulle aldrig ha funkat riktigt för mig i städerna eller på flygplatserna. Här däremot, blir färgskalorna och nyanserna rätt och känslan rätt.


Kul att du gillar dem också. Brandet heter Philippe Model och jag köpte detta paret på W19 i Little Village för ett par år sedan.

23 september 2011

Det ändrar sig


Så viktigt som det var en gång i tiden att ha snygga block, pennor, pennfodral, anteckningsböcker, kalendrar, filofax, brevpapper, födelsedagskort, vykort, fotoalbum, visitkort, visitkortsmappar, inbjudningar, kort, fotografier... Ja, du förstår säkert. Det mesta eller allt finns fortfarande, men mer effektivt digitaliserat och/eller online.

Och det är bara bra.

22 september 2011

De funkar till shorts

Ibland sitter jag och kollar på syskonbarnen när de slagtränar på driving range. Denna dagen hade jag beiga Fiorentini Baker till shorts, och inga strumpor.


I och med att golfare är så enormt dåligt klädda så var det lätt att få ha parkbänken för mig själv denna dagen. Bara skorna hade räckt för att de flesta golfare inte skulle vilja sitta bredvid och bli jämförda, och denna dagen som många andra hade jag betydligt mer på mig där alla delheterna var en vinnare.


Nu känns det dom jag tappade tråden rejält... Ville bara berätta att de här skorna är grymt snygga, även till shorts! Och den kommer från Fiorentini+Baker, inköpta på W19.

21 september 2011

Sitt skönt!

"Har ni någon bra skit", frågade jag

"Här har du en dyr och snygg pall att sitta på"... Svarade butiksinnehavaren...

Jag köpte den...

Jag sitter på den ibland, fast oftast har jag fötterna på den... skönt för fötterna.


20 september 2011

Annars förstår du en annan dag...

Detta är ett andra intro till att jag kommer skriva massor och visa ett oändligt antal bilder från ett för mig nytt varumärke, massor av gånger framåt...


Om du kan ta reda på vilket varumärke jag menar så blir jag enormt imponerad. Du har, i och för sig och var för sig, tre bilder att ta avstamp i nedan. Samt ett tidigare inlägg. Så det går att ta reda på. Fixaren vet svaret... Rockstjärnan vet svaret... LMS borde veta svaret... För att W19 har grejerna... Och att det är tecknade serier beror på att skaparen till kläderna är serietecknare.


Lycka till och försök att klara av stressen fram tills att jag avslöjar varumärkets namn... Puss!

19 september 2011

Hade denna gamla trasan en dag

Nu publiceras mina fåniga inlägg sällan samma dag som jag skriver inläggen, detta är ett inlägg som kommer ett tag efter jag skrev det. Denna t-shirten använde jag när jag låg i soffan i Paradiset och läste om Ivar Krüger för några helger sedan. Den är säkert ett eller två år gammal, och den är fortfarande svinschysst...

18 september 2011

Skjortor

Stryker du du dina nytvättade skjortor? Eller lämnar du in dem? Frågorna är till er som använder skjortor mer än en gång


Att jag undrar beror på att jag själv numera alltid köper skjortor, av en kvalitet eller i en stil, som inte ska eller behöver strykas. Så mycket tid som jag numera sparar! Det är minst 230 kvällar om året! Tidigare stod jag och strök innan jag la mig för natten, och det var ofta ett moment där det fanns lust för annat. Och nu kanske du undrar vilka skjortor det kan vara som du inte behöver stryka... Klart att du gör. Du ska få ett tips, köp M.Grifoni på W19. Du kommer häpna av lyftet och tidsbesparingen.


Numera är enda undantaget de gånger jag vill stryka en smokingskjorta, och det är sällan. När jag vill ha smokingskjorta köper jag oftast en ny för den aftonens nöjen.