04 februari 2012

Snyggt med knappar

Jag kan gå helt varm på knappar och just denna kvällen blev det att jag letade efter knappar på Fancy. Hittade inte exakt den jag ville, fast den andra bilden nedan hittade jag på Fancy. Och så hittade jag några fina till... fast de googlade jag fram...

Världens första antirökkampanj - I modern historia...

Minns inte varför men jag och någon diskuterade antirökkampanjer och jag sökte på Google. Det var första gången någosnin som jag spontant sett att det fanns något vettigt som Hitler hade gjort. Du kan hitta mycket mer om det hela på Wikipedia här.

Tyska läkare upptäckte på 1930-talet ett samband mellan rökning och lungcancer. LDå startades en landsomfattande anti-tobaksrörelse. Denna typ av rörelser startades även I andra länder men den tog bara fart i Tyskland när kampanjen stöddes officiellt av nazisterna när de stal makten. De fördömde rökning och kritiserade tobakskonsumtion och forskning om rökning och dess effekter prioriterades. Chefsdåren Hitler hade en personliga avsky för tobak och  den nazistiska reproduktionspolitiken var viktiga faktorer bakom kampanjen. När rökande officerare fick äta med den galna diktatorn var det inte cigarett efter maten, chefsdåren hade nämligen förbjudit rökning i sin närvaro. I och för sig gjorde det kanske detsamma. När det var dags för middag åt han endast grönsaker och torkad frukt, vilket han sköljde ner med två glas öl. Kanske var de glada för att de fick lämna bordet snabbt, Adolf Hitler sägs ha haft ett fruktansvärt bordskick. Enligt tidigare hemligstämplat material som upptäcktes för några år sedan så var hans bordsmaner så pass förfärligt att omgivningen äcklades av diktaktorn. Bland annat så sägs I rapporten att han bet på naglarna vid matbordet, frossade i tårtor och visade föga intresse till pågående konversationer. Ett citat lyder: "Hitler äter fort, mekaniskt. För honom är mat bara något man äter för att överleva."Nazisterna förbjöd rökning på spårvagnar, i bussar och på tåg, stödde hälsoundervisning, samt införde begränsningar I cigarettransoner inom Wehrmacht.. Dessutom höjde nassarna tobaksskatten och införde strikta regler för tobaksreklam. Rökning på offentliga platser, estauranger och caféer begränsades. Rörelsens framgångar var dock extremt begränsade. Tobaksanvändningen ökade mellan åren 1933 och 1939. Efter krigsutbrottet och fram till1945 minskade rökningen dock bland militär personal.


Så lite heder för försöket?
 
I helvete heller…Naturligtvis så hävdade nassarna att det var judarna som var ansvariga för införandet av tobak och dess skadliga effekter och att den "judiska kapitalismen" var ansvariga för spridningen av tobaksbruket i hela Europa.

02 februari 2012

Upptäck din kropp

”Upptäck din kropp
Det är det enda du har

Upptäck din kropp
Se att allting är kvar

Upptäck din kropp
En förpackning så genial

Upptäck din kropp
Tänk om världen såg ut såhär…”
Delar av texten till låten "Upptäck din kropp" från Reeperbahns platta Intriger

Olle Ljungström - My Generation

Olle sitter i stugan sin i Alingsås och bränner av sin version av My Generation... Detta ser ut att vara före han fick kaminen installerad...

Olle's My Generation

31 januari 2012

Cranberry juice is da shit!

Kanske har det hänt ett par gånger i mitt liv att jag varit konsekvent med vad jag gillat just då... Under några år har det varit ett fokuserat gillande av tranbärsjuice. Tranbärsjuice är perfekt att ha som måltidsdryck eller mingel dryck när andra dricker eller konsumerar alkoholhaltig dryck. 


Dessutom påstås tranbärsjuicen innehålla c-vitamin och bra mot eller vid urinvägsinfektioner, men det räcker att du gör en sökning på juicen så ser du att det finns olika åsikter om nyttan med tranbärsjuice, jag dricker det för att det är gott. Jag försöker faktiskt även påverka min omgivning att följa mig åtminstone genom att prova. Oavsett det, så kan ingen få mig att tycka att något med alkohol i är godare.

30 januari 2012

Just nu i Källarstaden

Restaurangerna är stylade och sköts av Stromberg. Om någon från Stromberg läser detta så vill jag meddela att jag har en av era poletter och att jag antingen återlämnar den i juli eller i februari nästa år. Och tack för en av årets guldstunder. Och all denna texten är skriven dagen efter bilden laddades upp.

The Dead Weather - I Cut Like a Buffalo

fantastisk låt och video av vidunderligt bra band.

29 januari 2012

Så mycket rökte svenskarna...

1980 rökte svenskarna 1780 cigaretter utslaget per person över 15 år och år. Hur mycket det röks idag får jag helt enkelt återkomma till. Jag har dock för mig att jag såg någonstans online att det idag är 1,2 miljoner av svenskarna röker och att 900 tusen snusar. Som sagt. Jag återkommer.
Källa: Wikipedia 

Sex Pistols - Anarchy in the UKKan vara en av världens tio bästa låtar genom tiderna, fast till skillnad mot när den kom så är det just en trevlig poplåt. Men djävlar, vilken poplåt!!!