06 oktober 2012

Just nu i Little Village

Your Daily Bowie

Tack för alla mail, vet inte hur ett rykte som detta startar. Plötsligt damp det ned mail där alla var oroliga att det inte skulle komma en bild på Bowie idag. Men ni kan vara lugna, jag är att lita på, här kommer den.

05 oktober 2012

Snyggt på golvet

Någon kommer känna igen temat... Och för den som inte känner igen temat så är givetvis Rockstjärnan den som inspirerat med sina snygga ord på vägen och väggen...

Your daily Bowie

04 oktober 2012

Vilar från Macen ibland

Det är sällan det händer att jag sätter Macen i viloläge
iPaden är altid igång i The Enormous Wardrobe
Kindle finns där alltid
Och iPhonen slås aldrig av

Dags att skärpa sig och ändra på det hela?

03 oktober 2012

Andrew McAfee: Are droids taking our jobs?

Denna ska du lägga drygt 14 minuter av ditt liv på värd i princip varje sekund. 
 

Nya bågar

Så var det den här jobbiga delen med glasögon igen, nu är det tre par som ska ned till optikern med mig och fixas till. Åtminstone två par ska göras med tonade glas eller solglas och eventuellt ska ett par vara vanliga glas. Och jag pratar givetvis om de nya favoriterna Rigards. Tyvärr har de en .com i flash.

02 oktober 2012

Just pick one by one eller helhet

Tänk i skalor och helhet och bygg upp med hjälp av delheterna. Du ska ha alla de nyanser, mönster, tyger, stilar och material som är värt att bygga på och med. dessutom ska det finnas något litet som går rakt igenom allt. Det är bara en fråga om prioritering och intresse, mycket mer än det är en fråga om budget... Precis som med så mycket annat. 

01 oktober 2012

Ta det lugnt i gungan


Allt kommer till användning, även gamla brädor. Det du ska vara noga med är dock att den gamla grip-tapen inte kan sitta kvar, i alla fall inte om du vill att sommarbrallorna och annat du har runt höften ska hålla samman. Detta är en riktigt kul idé som du verkligen ska prova och göra, definitivt istället för att köpa en plastgunga.
Your daily Bowie


30 september 2012

Palme

Det blev trevligt sällskap och filmen Palme på lördagskvällen. Efter en dag med konstanta fikor och en snabb och god Carbonara så blev det.

Sällskapet bestod av personer som klarar att titta på en sådan här film en lördagskväll. Såväl Dartan Yang och hans vapendragare, Herr och Fru S samt jag såg fram emot filmen.
I början av filmen insåg jag att av de andra i sällskapet så var två stycken tre år gamla och två inte födda när Palme dog. Jag minns ju faktiskt Palme och mordet, de mindes svagt Sulan.

Filmen är absolut sevärd för folk i min ålder och enligt sällskapet definitvt värd att se för även yngre. Jag tror inte att något nytt kom fram och dessa var mina reflektioner:

Bra film

Skönt att de sket i mordet helt

Bra berättad

Fantastisk mic mellan klipp, hemfilm, foto, röster, dokumentärfilm och tv-inslag.

Lagom lång

Att Palme nog retade upp många

Att han var en tydlig karriärist

Förmodligen älskade eller hatade alla honom

Han hade nog många fiender, gjorde en del för att vara obekväm

Och tydligast var att han inte var någon rackare på att vinna val

Statsminister var han än färre gånger än jag mindes

USA-retoriker

Så var det med reflektioner... Gå och se den!