01 januari 2011

MrRaRe's profetior: Vad händer 2011?

Många besökare som vet vem jag är har bett mig att berätta hur 2011 kommer bli och det känns ganska töntigt eller t.o.m. urfånigt... 
Nostradamus har ju redan skrivit att det ska hända en massa grejer i sina profetior. En efter en av hans fyrradiga strofer säg ha slagit in. Genom 942 fyrradiga strofer, så profeterade Nostradamus (1503-1566), bland annat följande:
en stor brand i London, den franska revolutionen, Napoleons uppdykande, fallet med Dreyfus, 1:a världskriget, den ryska revolutionen och Hitlers framdykande i historien, han såg utbredningen av en världskris, han såg kommunimens utbredning, delningen av världen
och tredje världskrigets utbrott. Och han sägs ha sett förbi fruktansvärda världskonflikter... Han såg visioner vilka lovade slutlig fred och frihet... Han profeterade om en världsvid religiös väckelse, uppträdandet av en kraftfull och god människa från Östern, och till sist Kristendomen som får herraväldet över världen, centrerat på en stor kristen konung. De flesta tolkare har tolkat detta som Kristi Återkomst. 


Så det kanske inte är så töntigt ändå. Jag väljer att skriva på ett enkelt sått och låter bli de fyrradiga stroferna. Han målade visioner för lång framtid och jag målar upp 2011 för er och lutar mig då bara på min egna briljans och min över de normalas förmåga:
Det kommer vara sju dagar per vecka

Det kommer vara 24 timmar per dygn

Det kommer vara 365 dagar detta året

Det kommer dö människor och det kommer födas människor

Det kommer finnas människor som är ambitiösa och det kommer finnas människor som är lata

Apple kommer släppa minst ytterligare en produkt som kommer stressa deras konkurrenter

Det kommer finnas minst ytterligare en plats eller tjänst på nätet som kommer förändra

Theres Alshammar kommer fortsätta att leverera

Svenska tidningar kommer fortsätta att skriva för lite om Ericsson

Volvo och Saab kommer sälja fler bilar än 2010

Fredrik Ljungberg kommer göra en fantastisk säsong och kommer få ytterligare ett stort modeuppdrag

Moderaterna och de två extremistpartierna i riksdagen kommer öka i popularitet

David Bowie kommer ha en spelning i Sverige

Svenska landslaget i fotboll kommer spela fantastiskt

RA-RE kommer med en fantastisk kollektion SS2011 och FW2011

Spotify kommer skjuta upp lanseringen i US ett år till

Sverige går inte vidare till finalen i Schlagerfestivalen

Det blir ytterligare ett år när omoderna svenskar hävdar att det funnits någon spelare från Norden som varit i närheten av Zlatans karriär

Zlatan vinner Guldbollen för sjätte gången

Svenne Viking vinner inte Elitserien

MrRaRe fortsätter publicera inlägg minst en gång om dagen

W19 & Guapa kommer ha sin invigning

Det blir offentligt att Tyskland är besvikna över att de aldrig vinner några krig

USA hittas med fingrarna i syltburken

Di Canio blir tränare i Populisterna och de fortsätter att rekrytera spelare från länder som ingick i annekteringen eller som var budsförvanter

U2 - New Years Day

31 december 2010

Happy New Year from me to you!

Klockan är 23.59 när detta inlägg publiceras. Med detta inlägg vill jag tacka dig för 2010 och för att du läst ett eller flera av de 694 inlägg som publicerats under detta året. Detta är min helgterapi och kommer så förbli under 2011. 

TACK & GOTT NYTT 2011, se till att det blir rare!

Fotografiska

Var på Fotografiska för några dagar sedan....
Detta var mitt andra besök på Fotografiska. Detta helt fantastiska Fotgrafiska som jag egentligen ser bara det som en anledning att vara i Stockholm oftare på helger eller när som. Hade en vandring på ett par tre timmar med an av de få.

Fotografiska är fräscht, det är fantastiskt trevlig personal och noga genomtänkta och bra utställningar. Dessutom har de ett fik på toppen med fantastisk utsikt och goda grejer. Vi fick lära oss under detta besöket att Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi.

Tydligen startade diskussionerna kring att öppna Fotografiska redan på 40-talet och 70 år efter de första bestämda tankarna så öppnade det. För dig som inte varit där så ligger det i det som tidigare var tullhuset på Stadsgårdskajen. Jag läste på deras fotografiska.eu att deras uppdrag är att ” tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige”. Cool mission.

Här finns utställningslokaler, bar, restaurang, fik, konferensrum och inte minst butiken vid entrén och utgången som är omöjlig att passera utan att bli sugen på att handla. Och allt är snyggt, smakfullt och fräscht. Dessutom såg jag på väggarna att de kör utbildningar och olika workshops. Jag gick varken första eller denna gången någon vidare runda på Fotografiska Galleriet, deras galleri som visar och säljer fotografi. Ska se till att gå en runda där nästa gång, för det blir fler.
Denna gången var det fem stycken utställningar parallellt: Lady Warhol, Fashion (som pågår till den 9 januari), Nils-Petter Löfstedt och Ronald Nameth. Dessutom var det en visning av en fototävling bland Stockholmarna. Lustigt och modernt nog den delen av Fotografiska där det var mest folk som stod länge.
Bli medlem i Fotografiska för endast SEK 495 per år här.

Gå med i FB här.

Följ Fotografiska på Twitter här.

Och här kommer två av de absoluta favoritbilderna.

Bowie - Fame Live at Reality Tour

Du kommer bli berömd i ditt eget huvud i år...

30 december 2010

Välkommen tillbaks Fredrik Ljungberg!

Det är mycket sällan som det händer något som jag bedömer är tillräckligt intressant för att jag ska göra ett inlägg samma dag. Men jag är grymt glad att Fredrik Ljungberg kommer tillbaka till europeisk klubbfotboll och den europeiska fotbollens status rejält. Freddie valde idag att skriva kontrakt med klassiska Glasgow Celtic


Det är bara att gratulera Freddie, Celtic, svensk fotboll, modevärlden, skvallerpressen, förbundskaptenerna och alla oss andra. Kanske kan han börja med en enorm insats på söndag så kanske alla i Sverige får en chans att inse att vi är lite väl snabba på att glömma bort världsstjärnor och reklamare för Sverige. 

Här och här kan du läsa mer om nyheten på Aftonbladet.
Good Luck Freddie!

Just Like Heaven

En viss typ av filmer är perfekta när skallen behöver vila, Just Like Heaven är en sådan film. Så där lite naivt barnlisgt amerikansk med ett lyckligt och lite pttenuttigt slut. Du vet den typ av filmer som bara handlar om det som är mest intressant för de flesta, hur det känns till två personer blir tillsammans. Jag tycker att den kan vara bra för dig och er att se någon dag så kanske du får en mungipa eller två som pekar uppåt och lite mysig känsla över bröstet.

Just Like Heaven handlar om David som älskar att slappa med TV:n ensam utan att något utanför den världen känns speciellt angeläget. Han letar lägenhet I San Fransisco och hittar en med med en drömlikt bekväm sofa. I den soffan och lägenheten påbörjar han sitt ölslurpande TV-tittande och plötsligt dyker en kvinna med kontrollbehov upp. Hon undrar vad sjutton han har I hennes lägenhet att göra. De bråkar om vems lägenheten är ända tills hon försvinner igen, som om hon gick upp i rök. David ser till att regla dörren med extra lås men hon dyker upp igen.

Hon presenterar sig som Elizabeth och beskriver några otvivelaktiga bevis på att det faktiskt är - eller åtminstone var - hennes bostad. Snart går det upp för David att hon är en ande som vägrar lämna bostaden. Han accepterar hennes ständiga sällskap och de beslutar sig på att ta reda på vem hon var innan…. David börjar forska i paranormala fenomen och Elisabeth följer med honom överallt. Det visar sig att Elisabeth ligger på sjukhus I koma. Innan Elisabeth hamnade i koma var hon en läkare som jobbade alltid. Hennes vänner, kollegor och släktingar försökte med alla medel få henne att träffa en man. Och på väg hem inför en sådan date, och strax efter att ha fått befordran inom sitt jobb, mötte hon två stora strålkastare från en tutande långtradare...
 
Just Like Heaven är precis så där lagom bra som krävs för att underhålla mig för stunden. Humorn lockar inte till gapskratt, men är trivsam gulligt lycklig. Och vi slipper helt utfyllnadsscener från sänghalmen. Den väntade finalen avslutas med The Cures "Just Like Heaven". En film jag blev glad av.
 

The Church - Under The Milky Way

29 december 2010

Daniele Cascone

Kolla in Daniele Cascone, som arbetar med digital konst och foto här. Och som hon gör det...!

Them Crooked Vultures - Spinning in Daffodils

Det bästa av allt är att få en order om att lägga upp något. Fick tydlig order av Rockstjärnan att lägga upp denna, så här kommer den...

28 december 2010

David Byrne intervjuar sig själv

Department 5 igen

Bara känner att jag måste påminna om vissa varumärken ibland. Jag har skrivit om dem tidigare och gör det nu igen. Och dessutom får du samma klipp igen som du tidigare gavs chansen att kolla in.


Här ser du deras lanseringsklipp för F/W 2010.


Kolla in deras sida här.


Gå även med i deras FB.

27 december 2010

En massa onödigt gnäll och oförståelse

Jag reser mycket. Inte mest av alla i hela världen, men jag reser mycket. Jag har rest i massor av länder och kulturer, fattiga som rika. Tycker nog att jag varit med om det mesta vad gäller resor med flyg och tåg. Gamla nazisttåg i Thailand och lyxiga privatjet.
Jag har dock aldrig varit med om något som liknat gnället och oförståelsen för den svenska järnvägen i allmänhet och SJ i synnerhet. Inte i något land vid något tillfälle. Det är inte världens mest fantastiska bolag, kan har det snålats eller slöats med pengar. Men hallå, det snöar ute. Och är det värre än någonsin eller är det så att våra communities gjort att det är fler som vet det snabbare och att det sprider sig som en löpeld.


Även om jag kanske rest minst lika mycket som många andra så är det, med tanke på det något speciella vädret, extremt lite förseningar och problem med tågen och flygen. Enligt mig då, fast jag kanske är van eller reser mycket mindre.


Jag tolkar det som att det är många som gnäller, prioriterar att vara reaktiva och visar oförståelse. Och om det jämförs med Schweiz så är det det bevis på oförståelse. Om det pratas om att underhållet är eftersatt så hoppas jag att de som tycker det ska applicera den kvalaitet de förväntar sig av Sj på sina egna jobb. Om det är den största skandal de varit med om så tycker jag att de ska flytta till de varma länder som de vid varje val eller förändring hotar med att flytta till. Där får de som främsta problem att människor inte pratar väder, kanske kan vara nyttigt???

O’Hanlon Mills Herringbone Laptop Sleeve

Du hittar dem hos Urban Outfitters26 december 2010

Hur känns det?
Kan det vara så att det finns saker som nästan alla svenskar gör samtidigt? Kollar så många som jag tror samtidigt på Idol, Melodifestival och annat i direktsändning? Är ungefär alla som är fulla under en vecka fulla under samma tider? Att många har semester samtidigt det är näst intill lagstyrt. Alla som pluggar, pluggar ni på samma tider? Alla ni som tränar?... Ja, du förstår sedan länge... eller?

Kanske tycker du att det inte är så konstigt eftersom alla jobbar ungefär samma tider och att mat ska ätas på samma tider... Det är inte vad jag menar med ovan och det är en fråga om varför, mer än att få rimliga eller logiska förklaringar jag söker.

Är alla verkligen så lika i smak och tycke? Hur känns det?

IWC Schaffhausen - Zinedine Zidane

IWC Schaffhausen är noga med att understryka att de har ett partnerskap med Zinedine Zidane på den i våras släppta specialutgåvan av Grande Ingenieur och att den har skapats med hjälp av Zidane.
Källa: Worldtempus