01 april 2012

Från nice till Finlandsfärja

Satt med några av de viktigaste på en trivsam restaurang en helgkväll för ett tag sedan. Vi njöt av mat, varandras sällskap, dryck, service, miljö och omgivning. Så plötsligt hände det, hela stället blev en myllrande Finlandsfärja.


Så blir det i Avlånga Landet ibland, det kommer tider på fredagar och lördagar då Sverige bara förvandlas till ett enda dönigt och oroligt fylleriställe. 








Det märks direkt att fiskare och bönder var de vanligaste jobben, innan industrin bara förlängde känslan av att det var ett tvång att jobba och kravet på fylla en standard i samband med att vara ledig nästa dag.


Och egentligen skriver jag detta enbart för att påminna mig själv om att det är så här det är. Människor i Avlånga Landet blir det som är vår bakgrund. "Man" ska ta ett glas och "vara människa". Fyllaska helt enkelt vara ett sätt att umgås på ett bra sätt?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Käre Mister! Vad är detta, detta är ju inte en bild från Caleo??? Detta är ju en halvdan krog i Hufvudstaden!!! Vadan detta? Händer det alltså att herrn sätter sin fot här? Hälsningar The Cousin

Unknown sa...

Oj, oj, oj! Mon CousinE! Det är ju inte klokt vad du blivit modern på några dagar, gått med i Facebook och skriver kommentarer på en blogg. Vad månde bliva?

Helt korrekt, detta är inte en bild från Caleo utan detta är från restaurang i Stockholm, med den legendariske Saile på bas:), Riche. Även de får besök då och då av undertecknad. Stort att få service av en före detta Lustans-medlem!!! Så den är absolut mer än halvdan. Du måste se hela bilden, inte bara den du ser när du läser veckotidningar hos herrfrisören:)

Och herrn sätter sin fot ofta i Den Enda Stora Staden, ska skärpa mig med att hinna något mer än att jobba på min a besök där.


Din Tillgivne Kusin