02 september 2010

Manchester på tvären

Mrs Telecom tipsade om detta.


Alla sade att horisontella ränder på kläder får bäraren att se bredare ut. Då gick det igång något på Chris Lindland . Chris är grundare av cordarounds.com. Hans enkla idé är att vända riktning på manchestertyg. Idén kom fram ur ovan vanliga påstående från modebranschen.

Han tog upp idén under ett samtal om design med min dåvarande tjej och hennes kollegor. Den blev unisont sågad och han lade den på hyllan. Flera år senare nämnde han tanken igen för en ny flickvän. Hon kände en klädtillverkare, så han lät sy upp ett par byxor för sakens skull. Det förhållandet tog slut ungefär samtidigt som byxorna var färdiga, så han hade på sig dem ute på barer. När kvinnor började röra vid hans ben för att inspektera ränderna insåg han att han var något på spåren.

Det har dock gjorts studier som visar att horisontella ränders funktion som kiloförhöjande synvilla är en myt.

Deras manchesterbyxor är tunnrandiga och jordfärgade. Det gör att skillnaden blir subtil och att du bara på nära håll kan se att de är annorlunda.

cordarounds.com är helt nätbaserat och kör sin marknadsföring genom bland annat Facebook och Google.

– Som alla vet är internet världshistoriens bästa forum för småprat. Jag lärde mig snabbt att om din produkt skapar samtal online, följer uppmärksamhet och kreditkort snart efter. Bäst resultat har våra nyhetsbrev gett. 40 procent av prenumeranterna öppnar och läser nyhetsbreven, vilket är en väldigt hög siffra inom marknadsföringsvärlden.

cordarounds.com använder mycket humor i sin marknadsföring och kommer med ett plagg varje tisdag och kompletteras av nyhetsbrev med videoklipp och reklamtexter med spektakulärt eller osannolikt innehåll. Byxmodellerna har lanserats genom att släppas upp i luften med heliumballonger, en annan modell har genom världens första moderiktiga matkrig. Andra modeller har kommentarat aktualiteter skojfriskt, som när Eyjafallajökullarounds släpptes i april efter det isländska vulkanutbrottet.

– Vi skapar en liten show i samband med varje veckas släpp, där storyn måste gå utöver vår produkt. Jag väntar mig inte att folk ska köpa av oss 52 gånger per år, men om jag enbart ägnade mig åt att sälja byxor skulle folk sluta läsa våra nyhetsbrev.

Än så länge omsätter cordarounds.com en låg volym, men vem vet…


Cordoround på nätet
Twitter 
cordarounds.com 
Bloggen

6 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

ribbat för bägges njutning, eller?
Skulle köra med utochinvänd manchester jag!
R.S

Anonym sa...

Att ha brallorna ut- och invända var kul för några år sedan. Kanske dags igen. Börjar du mister Rare? Vi följer!!!

Kidda

Anonym sa...

Balla brallor. Kollade deras schyssta sajt också.

Katten

Anonym sa...

Tror Mr.RaRe instämmer i att Kidda nog menade bakoframvända, inte inOchut!
Aldrig lucka bak, det är inte den "njutningen" jag menade....
;)
R.S

Unknown sa...

Haha! Ett nöje att läsa vissa av er. Ni är några permanenta tyckare. Skönt!

MrRaRe