06 mars 2012

Dirty Harry - Do you feel lucky punk

Den kom 1971 och den är med lätthet den filmscen som jag sett flest gånger... Och den berör än idag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hela läroverket såg ut så här, tufft uppnosiga frisyrer som ytskum på en slowpreppy-yta...ingen bar handeldvapen, ingen hette Clint, ingen sköt någon...ingen hann se vad han hade för skor...kan dom ha varit gjorda av mocka( ni vet, det utoinvända skinnet skor i allmänhet är gjorda av, som oftast luktar like mer och starkare av svett när dom torkar)....vad har han för skor?
Känns episkt, och är förmodligen avgörande! Mormor hade kunnat svara på den, men inte längre....alla dessa frågor som aldrig får sina svar....
R.S

Unknown sa...

Och många frågor förtjänar alltför ofta inget svar och blir ändock besvarade. Frågan om dessa skor förtjänar sitt svar... (Googling under tystnad)... Det är ett par Delle Cose faktiskt!

MR

Anonym sa...

Tror faktiskt att CE sa att det var ett par Dexterloafers, han kom ihåg det bara för att dom var så förbenat hårda innan han hade svettats in dem....lagom till scenen vid CoitTower så hade dom blivit så pass mjuka att han inte längre behövde mina skavsårsplåster!
Delle Cose kan det väl inte ha varit....eller var det så att han behövde de höga klackarna vid de backiga scenerna i SF....tänk ändå, att det var därför de sk. cowboybootsen uppfanns...tvärtom vad många tror att det hade med vilda Västern, när det egentligen bara var en inspelningsteknisk sko anpassad för gatulutningen i actionfilmer inspelade i San Francisco!
R.S