12 januari 2009

Smiths of Smithfields

Någon gång per vecka kan det vara trevligt att glida in på Smith of Smithfields i London. Restaurangen ligger i Farringdon/Clerkenwell. Deras The Top Floor är ett kanonställe med takterass. Hela SoS är restauranger och barer i olika plan och i olika stilar. De har öppet från klockan sju på vardagar tills mycket sena timmen och helger öppnar de tio på lördagar och halv tio på söndagar. Det ligger mittemot den stora gamla köttmarknaden i Farringdon och delar av filmen About a boy är inspelad i detta området.
Du bara måste besöka Smith of Smithfield vid nästa besök i London. När du väl klickat dig förbi jul-introt och ett intro till kan du kolla på alla våningarna i högernavigationen http://www.smithsofsmithfield.co.uk/sos/index_main.html
Se till att gå dit vilken tid på dygnet det än är. På Ground Floor älskar jag att äta en fet engelsk frukost sittandes i en gammal soffa med Ibiza disco i hötalarna en morgon. Men lika fantastiskt kan det vara att sitta på Top Floor och käka en affärslunch, att hyra en våning eller ha herrmiddag med boysen på våning 2.

Sverige är för litet, men i London funkar det. RaRe!

Inga kommentarer: