24 februari 2009

Einar eller Harald

I en större stad i Sverige bor en man som bor i ett hus, säkert i något som kallas eller heter Vasastan. Jag gissar att det är en bostadsrättsförening. Han har nog bott där i många år och var säkert med och bildade föreningen. Han skulle kunna heta Einar eller Harald. Han är i sjuttioårsåldern och kör en Jagga från 80-talet. Säkert röd. Einar eller Harald, går i vit skjorta på vardagar och ljusblå på lördagar. Det är viktigt att hålla stilen, tycker han nog. Det har alltid varit viktigt. När föreningen bildades tyckte han förmodlgen att det kändes bra. Lite skit var det kanske att det bodde en del unga barnfamiljer där, men de skulle säkert flytta så snart de tjänat pengar på försäljningen. Han mådde nog bra och satte upp listor i soprummet. Einar eller Harald tyckte nog att han gjort alla en stor tjänst. Förmodligen ansåg han att allt var han förtjänst. Einar eller Harald ser sig själv som mycket mer intelligent och fin än andra, det finns helt enkelt inga jämlikar. Jo, kanske familjen Wallenstenen. Ni vet finansfamiljen. Han är nog gift och har en fru som ingen annan ser, hon har så mycket att göra hemma. Det har hon alltid haft.
En dag började det flytta in riktiga familjer med riktiga bakgrunder i Einars eller Haralds hus. Då kom hans rätta ansikte fram. Han tycker inte det själv, men sanningen är att han är rasism och främlingsfientlighet personifierad. För honom är det naturligt att numera kalla grannar för blattar, svartingar och gulingar. Einar eller Harald är helt enkelt en fascistoid, outvecklad stenåldersman. Einar eller Harald går inte i kyrkan på söndagar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, du är suverän. Jag vet att han finns och vilket hus du menar. Du har helt rätt! /C

Anonym sa...

Dig är det enda vi saknar från vår tid i huset, och nassen saknar vi ej. Tycker ändå att du beskrev honom mjukt:) Fullständigt hjärdöd! MM
PS. Hur fasen och när hinner du skriva dessa grejer, sover du aldrig mannen?