07 juni 2009

Vi är inte bättre

Har sett, läst och hört en massa analyser av landskampen som spelades mot grannlandet och de flesta har fokuserat på hur det kunde ske och hur små chanserna är att ta sig vidare.
Kanske dags att inse att tiden har sprungit ifrån landet som var kvalspecialister i form av snålspel och defensiv sedan ett tag. Dags att inse att vi spelar för långsamt och för lättlästa. Jag tror att det enklaste sättet att hitta förklaringar är att börja med att inse att vi inte är bättre än de resultat vi gör.
Efter vi har insett det så kanske vi skippar den där släpande bromsspelaren som de envisas med att ha med, kanske blir det trebackslinje efter 55 minuter etc. Fast då kanske det behöver finnas en annan typ av ledarskap och filosofi. Den chansen till förnylese kommer finnas eller bör beslutas efter denna kvalserie är slut, oavsett utfall. Skulle det vara så att vi tar oss den enormt långa och snåriga vägen till Sydafrika så behövs det förnyelse för att vi skall ha där att göra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Agree Compadre!

Anonym sa...

MrRaRe's plan...Är den att bli nästa förbundskapten?
MN

Anonym sa...

GIH, GIH, GIH
GIH, GIH, GIHÅ-Å

GIH, GIH, GIH
GIH, G-I-H

Anonym sa...

Håller med! Skillnaden mellan detta landslaget och de unga jag såg igår är att de unga spelar för att göra fler mål än motståndarna!