07 april 2010

Den vackraste Gåvan av Pelle Filipsson

"Den vackraste gåvan" är en nyss utgiven bok, den kom i februari. Författaren av boken är Pelle Filipsson. Pelle är född 1972 och arbetar med pedagogisk utveckling på Skolverket. På fritiden driver han ett kreativitetshus och ett skivbolag i hemstaden Norrköping. Pelle satt i februari för ett tag sedan i Nyhetsmorgon på TV4. Pelle och ämnet boken behandlar skapade säkert minst ett par läger bland tittarna. Så kommer säkert även ämnet och boken göra även bland er som läst, läser eller kommer att läsa boken.

Det jag gillar är att det är ett annat och annorlunda ämne och att detta är en person, oavsett motiv, som dokumenterat en berättelse på ett öppet sätt. Det är annorlunda, och det gillar jag.

Citat från boken, som också finns på framsidan av boken: "Du förtjänade allt i hela världen, men jag kunde inte älska dig. Och det är så tungt att säga det."
Mamman skänkte sin vackraste gåva till barnet. Pappan fick sitt liv förstört.

Kvinnans rätt till sin egen kropp kan inte ifrågasättas. Men när hon sätter sin barnlängtan över mannens vilja, har hon då gått för långt?
Pelle Filipssons egna erfarenheter bildar en mörk berättelse från dagens Sverige där barn far illa och inget stöd finns att få. Samtidigt är den trösterik för alla föräldrar som inte kommer överens. Viljan till försoning blir en möjlighet. Och även ett ofrivilligt föräldraskap kan till slut fungera.

Faktiskt värd att läsa. Mest för ovanligheten på ämnet. Skapade nya spår i skallen på mig även om jag inte tänker ta ställning till rätt eller fel, om han skall använda kondom eller annat. Lättläst och ger som sagt lite nya spår i skallen.

Här hittar du en intervju med Pelle Filipsson från SydSvenskan http://sydsvenskan.se/inpalivet/article625757/Han-kampar-for-att-alska-sin-son.html

Inga kommentarer: