28 augusti 2010

Strandbaden i Falkenberg

Om du skall uppåt eller nedåt på Västkusten under sommaren så skall du passera Strandbaden i Falkenberg. Har inte varit där på många år och var förbi för ett tag sedan. Bicky och Elite driver Strandbaden och det är mycket välordnat och snyggt. Gissar att de har en jämn kamp med Hotell Tylösand om gästerna. In och testa en varm sommarhelg. Gissar att själva badet inte är så attraktivt som i Tylösand och Frösakull. Och det kändes välordnat i receptionen och på hotellet. I restaurangen närmast badet kändes det väl folkligt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att det precis som Tylösand är ett svennigt skitställe. Eller har du varit där med trevligt sällskap och bara för att personalen hade humor och var trevliga så skrev du detta? Eller så är det som med inlägget om STCC...

KP igen

Anonym sa...

Jag håller med de två äldre damerna som satt bredvid oss och bjöd på rosévin i hink " Åh, så vacker och vidunderligt ödslig denna utsikt är", det är på pricken vad jag kände! Här behövs det mer liv och rörelse! Jag håller med de innovativa Sthlmsbor som prospekterar de "oändliga" markerna kring Gärdet och resonerar som så, vi behöver mer unga(rs) syner på "saken" och måste ha fler studentbostäder!!!! För vem kan känna av den högborgliga Storstadsatmosfären så som en Hallänning och vem kan tolka Sthlmska projektdirektiven från den "lätt moderna" Bauhausinfluerade lärarkåren på Arkitekturhögskolan....så väl som en utomsocknes?
Jag känner mig inspirerad!
Se. Sthlm Waterfront med denna magnifika massa av vassliknandeplåt som får en att längta hem från sin Italienska bergsby redan vid utresan!
Helt rätt, in med nya tänk, det klockar alltid i det långa loppet!
I samma modiga anda kan man faktiskt gå landsbygden an, med Friska viljor och sinne för futura! Tror att Falkenberg behöver ett mer kosmopolitiskt tänk, dom skulle kunna behålla allt från rondellhundar till stadshotell och ändå få rejäl rull på detta om det låg smakfullt insprängt mellan ett par kapacitetshotell av internationell rang! Man bör inte släppa på naturkänslan, utan omedelbart låta skönhetsrådet komma med kreativa och innovativa förslag, ja, redan på projektstatiet för sjutton. Dom har gjort stordåd i huvudstaden och är att lita på med sin folkliga blandning av sakkunniga...och inte.lektuella!
Det behöver absolut inte bli "tacky"! De två gigantiska plastDalmatinerna vid entrén slipper vi enkelt om vi köper upp dom i prototypsskala och placerar dom vid grinden till själva "communityn". Släpp loss lite, våga och vinn, vi kan knalla vidare längs hela kusten på denna idé!!!
R.S