31 december 2010

Fotografiska

Var på Fotografiska för några dagar sedan....
Detta var mitt andra besök på Fotografiska. Detta helt fantastiska Fotgrafiska som jag egentligen ser bara det som en anledning att vara i Stockholm oftare på helger eller när som. Hade en vandring på ett par tre timmar med an av de få.

Fotografiska är fräscht, det är fantastiskt trevlig personal och noga genomtänkta och bra utställningar. Dessutom har de ett fik på toppen med fantastisk utsikt och goda grejer. Vi fick lära oss under detta besöket att Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi.

Tydligen startade diskussionerna kring att öppna Fotografiska redan på 40-talet och 70 år efter de första bestämda tankarna så öppnade det. För dig som inte varit där så ligger det i det som tidigare var tullhuset på Stadsgårdskajen. Jag läste på deras fotografiska.eu att deras uppdrag är att ” tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige”. Cool mission.

Här finns utställningslokaler, bar, restaurang, fik, konferensrum och inte minst butiken vid entrén och utgången som är omöjlig att passera utan att bli sugen på att handla. Och allt är snyggt, smakfullt och fräscht. Dessutom såg jag på väggarna att de kör utbildningar och olika workshops. Jag gick varken första eller denna gången någon vidare runda på Fotografiska Galleriet, deras galleri som visar och säljer fotografi. Ska se till att gå en runda där nästa gång, för det blir fler.
Denna gången var det fem stycken utställningar parallellt: Lady Warhol, Fashion (som pågår till den 9 januari), Nils-Petter Löfstedt och Ronald Nameth. Dessutom var det en visning av en fototävling bland Stockholmarna. Lustigt och modernt nog den delen av Fotografiska där det var mest folk som stod länge.
Bli medlem i Fotografiska för endast SEK 495 per år här.

Gå med i FB här.

Följ Fotografiska på Twitter här.

Och här kommer två av de absoluta favoritbilderna.

3 kommentarer:

LMS sa...

Gott Nytt År dear old pal!
Jag har också varit på Fotografiska två gånger och det är verkligen fantastiskt.
Snyggt inlägg också här på bloggen.
Take Care.

Unknown sa...

Tack LMS! Och 2011, här är vi!

Anonym sa...

Mockliga dig, bara åker runt på turné...!

Annika