16 januari 2011

Restaurang Grill

För några veckor sedan var jag för första gången på Grill sedan branden. Kändes väl igen och jag blev mycket glad over att det var lite mer fixat i taket än innan branden, kanske tack vare branden. Konstnärinnan Anna Asklund lärde mig för många år sedan att kolla taket på restauranger för att hon tyckte att det avgjorde hur noga de inrett. 
Grill består av tio olika rum, vilket känns igen från innan branden. En jaktstuga, en bordell, en haj i baren, ett Versailles-rum samt en massa annat. Det tog fyra månader efter den anlagda branden innan Melker Andersson och Danyel Couet var tillbaka på plats. Min rekommendation är att du ska gå dit för att titta på folk, spana in det egna trädet, gräsmattan, deras jakttroféer på väggarna och alla andra skoiga detaljer i stort och smått. Men framförallt för att smaka av den goda maten och möte den trevliga personalen. De är lustigt nog både bra och trevliga. Unikt i Stockholm utanför Restaurang Hjertas väggar?

Inga kommentarer: