06 februari 2012

1965 Ford Mustang

En vacker bil från ett mycket speciellt år... Och du ska veta att det fanns mycket tvekan innan jag la upp denna bilden. Dels gillar jag inte bilar så mycket, förutom Jaguar och Porsche. Men det är inga bilsr, det är Jaguar och Porsche. Fast ju denna Ford Mustang, just från 1965... Mmmm!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Minns mycket väl när jag uppmärksammade detta fordon, dess skönhet och chica pondus för första gången! Shaun berättade och jag memorerade det på stuts!
Året var 1979 och föga anade jag att det skulle ge upphov till en klassiker i R.S vokabulären!

"Dagen gryr, förväntningarna är lika obefintliga inför morgontidningens senaste uppdateringar rörande Thatcher, som Shauns Samhällskunskapsmagister är vidsynt!
"-Här ska sista skeendet av -69 upprorets falnande glöd tas tillvara, resonerar Magistern och syftade i tysthet på Gallerians Punkare...reaktionära ämnen fanns även i dessa depraverade skitungar!
Yeah, right, som om dom gav ett "flying fuck" om hans Hippieideal!
Gång på gång riktar han verbala attacker mot Shaun för hans hållning vid skolbänken (lätt bakåtlutad, vägande på stolen och med huvudet i en ifrågasättande, ungdomligt spänstig sned vinkel), hans klädsel (alltför smala jeans, Chelseaboots, rundhalsad pullover, och den där förhatliga överklassymbolen slips/ för all del, en re-cycleVintage idag)....MEN framför allt är det blicken...den som säger
"du är gammal" och uppkäftigt döljer den verkliga innebörden....
-är den här lektionen inte slut nån gång? Jag har en Las Vegas Kassett med allt från Chris Spedding till DB's som jag måste få höra igen, mycket snart, typ(nytt hippt ord)!!!
Denna kamp pågick i år tills Shaun skrev en häpnadsväckande passionerad essä om Nynazismens framtåg och de öfre flickornas "genetiska"(?) attraktion för dessa halvdebila våldsverkande gymnastik 5or! Då snyftade Majjen nästan när han överlämnade en 5+ till Shaun (the Sheep;)!
-var har du varit i alla dessa år?

Men, tillbaka till den där morgonen, när Shaun på väg till läroverket plötsligt stannar till framför något som hans i övrigt fordonsointresserade sinne registererar som en bil...bland bilar! Han tar ett varv kring "bilen" och skjuter den ärvda guldklockans alltmer skenande sekundvisare lågt bortom Animalgårdens horisont! Vad är detta för bil??? Han studerar de tredubbla stopp/varningsljusen på var sida om bakluckans lås, ser den våldsamma rörelsen i logotypens häst! Ford Mustang....han memorerar det och faller åter in sin ursprungliga färdväg!
I dagarna som följer så blir Shaun varse ett något för honom tidigare obekant fenomen! Har man äntligen öppnat ögonen för en, så ser man alla! Påvar, andeväsen, och löjligt många Yorkshireterriers!
Nu är plötsligt var och varannat kvarter hemsökt av stumma, stolta profiler identiska med den som han såg den dagen! Vad är detta? En massimport, en hägring...eller har dom alltid funnits där, kanske registrerade undermedvetet, eller?
Shaun hade upplevt det som generationer av hans sort sedemera kallar, "MUSTANGSYNDROMET" och kommer att appliceras på otaliga "plötsligen" framträdande ting!

Några år senare bläddrade Shaun igenom ett populärmagasin i väntan på sin tur hos tandläkaren. Han vände blad....och som om det fanns en fallucka under hans fötter så genomfors han av en svindel likt ett murmeldjur i Eiffeltornets champagnebar...där var den, hans fordon! Här i en cabbad karamellröd färg med cremefärgadklädsel, bilden tagen i fågelperspektiv och bakom ratten satt....Tomas Ledin!

epilog; Dom sa till honom att sömn var det han behövde, han behövde vila, han behövde sinnesro...det fungerade hans bilbild förbyttes i Volvo, Porsche, Bmw, en och annan Golf, och på senare år majestätiska HummerSuvs med sponsorloggor!
Men fortfarande, när han hör musik i 4-takt så kommer det tillbaka...rysningarna, den bultande discorytmen, studiomusikernas loja riffande, den nasala rösten, det förinspelade jublet....

Men den var hans, för några år, i hemlighet...ingen annan visste och han log...."

Stackars Shaun...om han visste så blev han kanske lite stolt, stolt över att ha satt "MUSTANGSYNDROMET" i var mans mun! "Praise God....that means you´re...."
R.S

Unknown sa...

Finns bara ett ord som passar in på dina fyverkerier av ord... VÄRLDSKLASS! Du är fantastisk R.S! Law Ya!

MR