15 september 2010

Martin Luther King - I have a dream

Alla har hört det, men har du sett det? Beklagar den skrapiga kvaliteten. Gör det i och för sig bättre och mer äkta... Det är som med min gamla Pinups-skiva...

2 kommentarer:

Anonym sa...

I have a dream to...

Fresterskan

Anonym sa...

Tänker på ett helt annat ämne och slås av...hur en annan röstklang, kan vara så charmerande och i ett ord..."fängslande"....vi kanske tänker på en barsk Bohman/ Palme som slår näven i bordet och så vi ryggar till, och tänker "pappa vet bäst"! Inte blir han så arg, om vi inte har helfel i våra små runda världar! Vi darrar till, var och en i ren och skär indoktrinering!
En och annan kanske minns journalfilmer från ett sydligare land när deras långbortom fysiskt perfekta propagandaminister utgjuter ont blod över en ihopfabulerad skuld tillsägenes härstammande från en underlägsen folkslag...allt lika fängslade som ett öråd i Robinson för dåtidens publikum.
Det kallas retorik och bygger ett slott kring konsten att formulera en verbalvärld!
Men det är som ni vet bara ord, om än lagda i den mest strömlinjeformade och självförhärligande våg!
Det är precis som när vi var små...MEN,....Vi är stora ponkar och flickor nu och måste inse att det FAKTISKT är vi som bestämmer hur den här världen ska se ut....om en i lilla Swedala!!
Vem ifrågasätter alla industriella/och sociala normer och har styrkan och retoriken att presentera det på ett sätt att 7&9åring förstår....grattis, jag röstar åt 7&9åringarna som är de som ska skörda frukterna av vi har åstakommit...ge mig en kandidat som inte tänker på sin egen pensionsförsäkringen och det kommande riksdagslönelyftet....så blir det lite lättare!
Dom pratar om vad som komma skall, jag pratar framtid. Visst det sägs att det bara går att sia om det, men jag säger att om hälften av retoriken och vidmakthållandet ägnades åt lämna över en respektabel och jämnlik värld åt en 7/9åring...
Då är jag, och den jag känner mig som i hjärtat, er!
GodSpeed, och nu är det bara dagar kvar ett presentera ett partiprogram...för att inte tala om att samla hjärntrusten av av visionärer och trycka upp röstkort....get on with it...jag väntar tills dom ligger på bordet!
"har du bestämt dig" viskas fram!
R.S