03 november 2010

Filmen The Social Network

Detta är inte en recension av filmen, knappt heller en betraktelse. Det är några spontana rader. 


Ekonomen och jag blev bjudna och fick gå på smygpremiär av filmen The Social Network en lördagsmorgon. En film som handlar om Facebook, dess grundare och turerna kring starten. Och med grundare så skriver jag i pluralis. Fast nätet har berättat för mig att storyn som beskrivs är skriven något ensidigt ur en grunderas perspektiv, han som säger att han stått för degen. Den som verkar ha stått för det mesta av kodandet beskrivs mest som någn med Ascbergers syndrom eller något liknande.
Jag var lite rädd för filmen när den började eftersom jag hade en känsla av att det kunde vara riktig skit, och det var den verkligen inte. Den var avkopplande och byggde på bra dialoger och schyssta växlingar framåt och bakåt. Alltid bra att gå på bio med noll eller låga förväntningar.

Den gav en bild av flera saker för mig. Bland annat att det brukar vara bra att ha tydliga överenskommelser om vad man vill om man är fler än en som startar ett företag. Dessutom att människor förändras när det kommer med pengar i det hela. Den enda ovana känslan var att det är en film om en historia som jag kan känna är nyss påbörjad och att det är annorlunda att göra en historisk film om en sak som knappt har börjat. Här har du en förhandsglutt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Jag tycker att den var skitkass och ej värd att skrivas om på denna eminenta blogg. Här ska det vara klass och inte Breakfast Club i 2010 års tappning:)

JF