24 april 2010

Tomteskur

Det finns bevis för att det var sämre förr. Detta är en reklamfilm, som gjorde reklam för Tomteskur, ett rengöringsmedel. En vit kvinna hade en stor balja med tomteskur och skurade. Plötsligt kom en svart man och ville pussa på henne. Kvinnan blev helt förskräckt och drog sig undan honom. Mannen blev då också skrämd och backade undan. Rätt ner i baljan backade han, dessutom med hjälp av Tomteskurs Tomte. När han reste sig upp, så var han helt plötsligt vit. När kvinnan såg att han var vit, så blev hon så glad att hon rusade för att krama honom. Reklamen avslutades med texten "Tomteskur- så effektivt att t.om. negrer blir vita".
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar om det faktum, att det är samma mörkhyade herre som albinoblekt kliver upp ur badbaljan, var medvetet?
Något svagt försök att påpeka att det var färgen och inte rasen man hade något imot???
När jag såg filmen så trodde jag bombsäkert att dom skulle klippa in någon rågblond skidlärare från Österike...men icke.
Dårsjuk reklamfilm, never the less!
R.S

Anonym sa...

Du är modern och lite annorlunda. Vet att du inte tycker så själv, men så är det. Ibland kan jag fundera på om du drivs av att rycka upp tuvorna och tovorna. Inser varje gång jag tänker det att svaret är ja. Bara väntar på att det skall komma en käftsmäll på Avlånga Landets historik med bland annat Rasbiologiska Institutet. Antar att det kommer...

Tack för ordet
Kidda