08 juni 2011

Jag kallar det för ett svar på tal...

Du som läser här mer frekvent vet att mycket skrivs på helger och publiceras under veckor. Få saker publiceras så där ad hoc eller bara rätt upp och ner. Att inget sedan tittas på eller kollas innan det läggs för publicering är en annan sak som de initierade R.S., LMS, Direktörn, Ekonomen, Kidda, Ann, Annika, Perceptionisten, Prinsessan, One och andra känner till väl.


Nu kommer det en sådan som bara skjuts upp från iPhonen... spontant alltså...! Och samtidigt som jag skriver den så tänker jag extremt mycket på vad den enda unika branschexperten kommer tycka och hur kan kommer tolka detta, för att han läser detta, det är jag helt säker på. För jag förstår alltid hur han menar gällande detta, tror jag. Han brukar säga att de temporära cheferna måste bygga företaget runt honom om han ska vara med och jobba hos dem. Om han ska det ska han vara centrum för allt, säger branschexperten. Och jag gillar alltid att lägga till att det är en uråldrig bransch, där det finns många omoderna. Såna som tycker saker jag inte håller med om, och som faktiskt tog bort branschspecialisten en gång i tiden från fina finföretag för de yngre bara för att hade smycke i örat.


En dag på jobbet
Jag kallar det för ett svar på tal... Det du gjorde kallar jag för ett svar på tal. Du är en helt unik yrkesperson och förmodligen medveten om vad som stått och sagts om dig innan du gick till jobbet igår. Svaren från dina temporära chefer och kollegor inför arbetsdagen var tydliga, svaren gick i stil med att det är klart att en av de bäste yrkespersonerna i branschen och världen ska vara med på just denna arbetsdagen! Inte en enda annan temporär chef skulle säga nej till att ha dig som frilansande kollega.


Sedan vilade du lite i början av arbetsdagen och när en av dina kollegor behövde ta ledigt så klev du in och började jobba. Oavsett arbetsuppgift och svårighetsgrad just denna arbetsdagen, oavsett att det anses att hela företaget funkar och känner sig bättre när du har annat för dig... Jag hör alla argumenten... Klart att det är kul för andra att skina, glänsa, få chansen att göra saker utan att det är du som styr arbetet och finns med i alla beslut och viktiga insatser,... Men, Herregud vad du gav svar på tal. Och om någon av dina kollegor led av det så... Ja ja!


Så alla ni som tycker att denna personen ifråga förstör för denna arbetsplatsen, så mycket mer intresse för er temporära arbetsgivares varumärke än vad det blir när han är med och jobbar med er... Så det här med att kritisera de temporära cheferna och säga att de fjäskar och att just denna personen bestämmer... Hade jag haft en kollega med den kapaciteten så hade jag gjort allt för att han ska vara på jobbet varenda dag vi jobbar...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Eeeeeeh? Nu förstår "vi" inte riktigt vad du menar...men visst vi är ruskigt nöjda med vad vi får ut av lönen som så ödmjukt betecknar vårat värde....vi är ju trots allt FOLKVALDA och gör allt vi kan för att förbättra din situation....(teaterviskande) "vadå, inte direkt riktad fråga...han sa ju att HAN var bättre än mig OCH alla i Saltsjöbaden" och jag har faktiskt varit på båtmässan..schyss...."jaha, han menar såå, jamendåså..."

"Vi" tycker det var ett jättebra tal, hurra, hurra!
Vi är tycker entrepresnörena är landets ryggrad och vi ska instifta ett stipendium till dem...."få se nu....jag har en 5hundring och en JASvinge, vad har du....176.... i mynt!?!....dig får man alltid skämmas över"...sprinta bums ner i riksvalvet!
Vi menar...Puckoungar som inte "ids" gå på fotbollsskola för att dom inte fick nån lunch, kan vi vara utan....se bara på Zlatan.....(teaterviskning igen....)
"-det går kanon det här".....-som jag alltid sagt om Stenmark....när man inte är något bra då slutar man...för varför ska man tävla om man inte inte vinner, va!?!
Saru nu rå, som om "vi" folkvalda inte har svar på tal, C-P Bernadotte är vår man! (appropå Big Jr Buske bloggen)
Tro "oss" det finns en man som kan stå upp-och kamma hem det hela till oss, med en förlängd ögonfrans!!!
R.S

Unknown sa...

Hahahaha
Stackars besökare här... Oväntat att det studsade till med en kommentar från dig...
Vad jag menade då va va ju... kanske ska döpa om denna bloggen till lsdisdashit.blogspot.com... Eller kanske inte, detta är ju bra... För vi fattar va den andre menar liksom...

Love MrRare

Ps. Jag vet att LMS kommer förklara för dig som känner dig som "vi", bollen är ju ändå rund... I alla fall vissa!

Anonym sa...

Zlataaaaaan!

Unknown sa...

Anonym! Så kanske det kan vara ja:)

LMS! Här driver man en blogg för två personer och det är bara R.S. Som är aktiv och svarar något...:)!

Unknown sa...

Jakten på ett svar från L.M.S. fortsätter, nu sitter jag på W19 och läser högt för L.M.S. Han lyssnar knappt alls och är måttligt intresserad. Kanske ska jag skriva svaret åt honom också. Ska fråga när Fixaren har slutat att servera skor för provning...!

MrRaRe

Truckdriver sa...

Jag såg LMS på avenyn i Göteborg häromdagen. Han såg lite ur balans. Kom ut ifrån Lilla London med ena näven i ett ispaket.
Följde efter honom en stund eftersom han är lite av en idol till mig. Han står ju alltid upp. Hjälte.
En bit bort slöt en blond dam i åtsittande klänning och höga klackar upp vid hans sida. Det sägs att hon sågs senast inne på Valand vid ett runt groggbord för nått år sedan. Dom snackade en stund, sedan snubblande hon till och föll i backen, LMS hjälpte henne upp, satte henne i taxi, sedan gled han in på det där fiket mitt emot det där Svennehaket fotbollssupportrar från en viss kooperativfärgad klubb ölar på.
Där satt han och skrev rätt länge, jag satt några bord bort och läste GT, som en spion. Han drack vatten och Latte å tryckte i sig en chokladboll vilket han verkligen borde tänka på att inte göra, hahaha...
Nåväl, orkade inte vänta ut honom och tyckte det var pinsamt att fråga om autograf så jag drog efter ett tag. Hahaha, grym kille, snygga kläder!!
Synd att han inte skriver här längre.

Unknown sa...

Truckdriver! Tack för din utförliga beskrivning. Kan vara så att LMS tack vare ditt inlägg nu gett sig tillkänna igen... Han skrev på ett annat inöägg om tavlan ovan. Kul berättelse. Lika grym, som snygga kläder och du... Gå fram till honom nästa gång. Han är väl medveten om hur dtor han är och sina skyldigheter till massorna. Säker på att hn blir glad!