20 juli 2011

Ställ Najaden på cement

I Muzak City finns det en gammal vitmålad skorv som heter Najaden. Den har mycket lite koppling till Muzak City och kom dit 1946 som en gåva från en grosshandlare som hette Bernhard Aronsson. Sedan dess har den för vissa blivit en symbol för staden och precis som i Little Village med deras spårvagnar så finns det inneboende i Muzak City som inbillar sig att det påverkar mängden turism att ha den fula gamla skorven bevarad. 
Det finns en aktiv förening som heter Najadens Vänner som är aktiva för att den ska bevaras, renoveras med mera. Och sedan finns det människor som har svårare att se värdet av den.


Jag fick detta tipset av en briljant kollega, ställ den på cement så den inte kommer i kontakt med vattnet, så kommer det kosta mindre med underhåll och finnas färre problem. För som så mycket annat så är det ekonomin som är det stora problemet. Och krasst sett så ska saker som kostar ha intäkter från något annat. När det hela går minst jämnt ut har man råd. Tillbaks till Najadens Vänner. Det är beundransvärt att vilja lägga tid på saker, men finns det inte mer angelägna saker att lägga tid på? Och argumentet att det skulle vara så att turister kommer till Muzak City p.g.a. skorven så förstår jag inte varför en av målsättningarna är att att genom visningar och andra aktiviteter göra fartyget känt för en bredare allmänhet.


Nej, ställ Najaden på cement eller se till att skaffa helt privata medel för att bevara den. Och framförallt, lägg något snyggare med koppling till Muzak City vid det snygga slottet!

Inga kommentarer: