11 augusti 2011

Engagemang

Engagemang är skojigt. Jag har alltid tyckt att det är såväl skojigt som näst intill vackert att se riktigt och äkta engagemang.


Satt på Öresundståget sent i söndags från Muzak City till Little Village och kom i samspråk med en fotbollssupporter. Han hade klubbmärket tatuerat bakom vänstra örat och snyggt var det. Han satte genast igång att sälja in och berömma sitt lag. 


Som för honom var något mycket större än ett lag eller något man hejar eller håller på. Han beskrev detta med en sådan enormt övertygelse. Och då menar jag inte sådan där övertygelse som jag kallar det andra kallar säljare, alltså snack utan djup. Utan jag menar riktig och äkta djup övertygelse inifrån och ut. 


Om det någon gång kommer finnas ett enda varumärke som är ett bolag som har den typ av kunder som denna killen representerade så kommer det att gå enormt bra för det bolaget. Han berättade innerligt om hur fansen hade köpt en spelare till klubben när det gick illa ekonomiskt för hans klubb för många år sedan och han var enormt entusiastisk över allt från tabelläge till klacken. 


Tack för att du smittade av dig.


Vilken klubb han höll på? Enligt honom så höll man inte på hans lag... Man är GAIS:are! 

Inga kommentarer: