29 september 2011

Myrorna imponerar

Hela hösten håller vi nu på att fixa på tomten i Paradiset. Vi röjer, sågar, krattar, rensar, klipper och annat. Du vet, sånt där som rensar skallen och påminner oss om vårt kroppsarbetande påbrå och ursprung... och som tjänar som den totala avkopplingen. Blir det tråkigt så är det bara att gå ned en promis på stranden eller elt enkelt tända en brasa i vardagsrummet och lägga sig på golvet. Enkelt och riktigt. 


En lördag för ett tag sedan fastnade jag helt och slog mig ned på backen under en timme. Jag hade fått syn på en enorm myrstack som inte fanns där söndagen helgen innan.


Det är intressant och fascinerande att se myror jobba och bygga. Hur fasen är de organiserade? Vem är chef, förman eller vilka är projektledare? Det bärs saker och grejer som borde vara för tunga, gångar grävs, ägg flyttas, tempot är högt. En myra tar över ett barr från en annan myra. Någon grupp möter en annan grupp som ska upp respektive ned i det pågående stackbygget eller en ska in i en gång...


Nu känns det som det är dags att plugga på dessa varelser som i förhålllande till oss Homo Sapiens känns mer dedikerade, starka, strukturerade och skärpta. Jag har aldrig sett ett tema med Homo Sapiens som kommer i närheten.


Dags att börja gilla ett ordspråk, trots att ordspråk är något som jag annars ogillar generellt.


Flitig som en myra! Bäst på planeten! Me Like!


5 kommentarer:

Anonym sa...

...och vad gör dom på fritiden? Tänk fredagkväll i stacken:)
R.S

Unknown sa...

Alla går sin gilla gång...?

Anonym sa...

MyrsyrFylla och barrsärkagång:D
R.S

Unknown sa...

Ant-ar det!

Anonym sa...

Dänn va la för go, dä mää;)
R.S aka L.K den folklige