25 juni 2012

En blogg att lägga tid på...

Det är få bloggar som jag besöker så snart något nytt kommer, två av de bloggar jag läser så frekvent att jag läser varje inlägg är Pelle Blohm's och Seth Godin's


Nu får du en annan typ av tips. Du ska börja följa The Guardians The Joris Luyendijk Banking Blog, enormt intressant! Joris Luyendijk är en holländsk författare, nyhetskorrespondent och tv-värd. Joris Luyendijk's blogg bygger på att ha ingenting vet om banker och bygger sedan innehållet i denna bloggen kring att han ställer raka och enkla frågor till de anonyma källor han skriver om. Han skapar porträttliknande personas av de som han intervjuar genom att ställa frågor om allt möjligt och specifikt om finansbranschen, Han frågar vad de gör på dagarna, vad de tänker på, vad de äter, hur de har det hemma och mycket annat. Det riktigt intressant är allt det som blir skrämmande insikter om hur några av dessa individer tänker och vad det är som driver dem.

Du får reda på massor mer om varför de beter sig som de gör och vilka de kan tänkas vara, vilka värderingar som driver dem och hur deras moral och etik kan se ut.

Tack Joris Luyendijk, för att du delar med dig av dina spaningar! Ni andra, läs här! De av Er som är skyldiga att läsa varje inlägg han gör är Direktören och Ekonomen!

Inga kommentarer: