30 januari 2009

Tre brunchställen i Göteborg

På relativt kort tid så har jag med vänner varit på tre lika bruncher i Göteborg. De tre ställena har varit Parkbaren (som egentligen heter något finare nu för tiden), Ritz och Gothia.
Kan börja med att konstatera att inget av ställena får alla rätt.
Gothia
Tänk dig en jättelokal som påminner om Stena eller Viking Line med en ganska gapig pianist, trött personal och med smaklös dåligt tillagad mat och massor med gäster av Kronérordinärt slag. Så är det på Gothia.
Ritz
Skön lokal med en buffé som ser kunde ha sett snygg och smaklig ut men som inte vare sig smakar något eller ser inbjudande ut. Lika lite som vi såg till någon personal smakade de bitar som erbjöds. Och om det var personal vi såg så verkade de inte speciellt sugna på att ha någon kontakt med oss. Dessutom är det så att om du namnger en restaurang till Ritz, så finns det lite att leva upp tilll. Får du då panik med att få dit publik så förklarar det att stället är sunkigt och mer än relativt ostädat.
Parkbaren
Trevlig lokal och en särklassig mat. Klart bäst av dessa tre. Enda nackdelen är att det skulle öka upplevelsen rejält med en riktigt trevlig och pigg värdinna eller värd som skulle vara intresserad av gäster och service. Om det var tänkt att den vi attackerades av var till för gästerna så måste det ha varit så att hon trodde at vi tillhörde personalen.

Så om du skall gå till något av dessa ställen så är det helt klart så att du skall gå till Parkbaren. Fast om du går dit så se till att vara hungrig prick klockan 12 eller prick klockan halv tre. Du får dock stå ut med brist på intresse från någon i personalen eller att du innan vet att du kan råka ut för den vi fick förmånen att träffa.
Om du nu inte trivs bättre med riktig ”Bingolotto-Färja-Svenssonskänsla” på Gothia, för det verkar ju onekligen vara många som tycker det är fantastiskt.

Inga kommentarer: