12 oktober 2009

Om kvalet och Pelle Blohm

Vi är det senaste vi har gjort. Så brukar Perceptionisten säga. Det borde Lasse Lagerbäck och Markus Allbäck inse. Sverige har varit ett fantastiskt kvallag under många år. Men denna senaste matchen och hela kvalet har vi inte varit bättre än så här. De flesta analyser efteråt sade att vi är för dåliga på att göra mål. Jag vill nog gå ett steg längre och säga att vi inte är bättre.

Visst skulle vi ha vunnit både denna matchen och flera andra i kvalet. Men det gjorde vi ej. Nu kommer nog flera av de Lagerbäcks lagarbetare att sluta inklusive lagerchefen och det kommer bli ett kanonlag med Zlatan som stolt hänförare.

Hoppas bara nu att någon ser till att han blir kvar för det skulle ej förvåna mig om han plötsligt meddelat att det är nog annars. Bygg förtroende hos honom genom att han skall vara involverad och ta beslut kring tränare och inriktning. Då kommer detta bli kalas. Då kan det bli en ung eller ung och nytänkande. Kanske t.o.m. någon som ej gör exakt som förbund och andra tycker.

Den enda som höll VM-klass i lördags var den briljanta Pelle Blohm. Vilken fantastisk expertkommentator det är. Och Pelle blir bara bättre och bättre. Kul att han var hård mot Allbäck. Allbäck verkar en mycket bra person och jag brukar alltid uppfatta honom som nyanserad. Fast när han igår kallade att Danmark vann för ett rån så fick han rejält mothugg av Pelle. Kör Pelle på VM som huvudexpert. Vilken kanal som än äger rättigeterna. Det är en uppmaning, ingen önskan. Pelle har kvalat in och är VM-klar. Pelle är en så kallad favorit.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med. Han har blivit riktigt grym Pelle! Skicka han till VM.

Anonym sa...

Även jag njöt av Pelle i lördags. Grym! Skicka honom till VM!

Anonym sa...

Hej MrRaRe! Du har helt rätt gällande två saker.

Sändningen från kvalet var den bästa jag sett på mycket länge. Bra intervjuer, växlingar, bra nivå på allt. Och Pelle kryddade den genom sin oerhörda proffsighet och att han är så trovärdig. Hans ordväxling med Markus Allbäck var otäckt bra, rak och skön att få bevittna.

Dessutom har du helt rätt gällande Zlatan. Han borde få vara med och välja, annars har vi tappat honom.

Tack för en bra blogg MrGAIS:)!

Unknown sa...

Skönt att läsa era kommentarer och känna att det inte bara år jag som här bra och rätt åsikter;)


Tack för att mi tar er tid och kommenterar. Vet att det bland annat är skönt för Pelle Blom att se.