12 oktober 2010

Erich Kühnhackl



Var ock käkade med LMS för ett tag sedan och vi hamnade på Erich Kühnhackl. Denna odugliga och fascinerande hockeyspelare från den tiden då hockey inte var amerikanskt fördummad i Avlånga Landet. Från en tid då åtminstone jag var säker på att Svenne Viking i Little Village skulle värva honom när han var i femtiårsåldern.

Erich är idag 60 år så nu kanske t.o.m. Svenne Viking tycker att det är för sent. Han föddes i Tjeckoslovakien och blev Västtysk medborgare. Han stack med sina föräldrar 1968. Som mest känd var han under sin tid i EV Landshut och faktiskt erövrade han och Västtyskland en bronsmedalj vid OS 1976. Hans landskampskarriär blev 211 matcher lång och han gjorde 131 mål på dessa landskamper. Hans statistik i Bundesliga säger det mesta: 774 matcher, 724 mål, 707 assist och 1110 utvisningsminuter. Efter karriären blev han tränare och jag tror att han har ett par söner som har spelat. 

Han var stor, småfet, ruggigt ful, hade stort ego, kunde ej åka skridskor... men för mig är han en legend och en profil som hade lyft hela serielunksserien och gjort det värt att betala entré t.o.m. på Svenne Viking. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Du är ingen större fan av Indianerna och folksporten hockey va???

Hej från Peo G
Ps. Jag får komma till Lilla byn och kolla på Indianerna med dig! När?

Anonym sa...

Du hade fan inte gått på hockey ändå... Skitsnack...!

/HH

Mannen med hatten sa...

Kühnhackl är kult i allra högsta grad.
Killen va större och divigare än Zlatan nånsin kan bli.
Hade eget omklädningsrum i sitt klubblag på slutet, helt rätt, varför beblanda sig med en massa bös!!