16 februari 2009

Sicilianaren som bor i Rom

Sprang på en skön person häromdagen på La Fira.
Mockaskor, manchesterbyxor, mockaskärp, randig skjorta med vinröd och blå slips, sportjacka med tjock kavaj utanpå och givetvis mathade skarfen med resten av kläderna inklusive strumporna. Klockan då, ja givetvis var den stor med orange armband. Självklart hade han även tjockt hår med gråa inslag och ett rejält skäggstubb. Han hade jobbat för svenska telekomföretag i många år och gjorde det fortfarande.
Vilken land han kom ifrån...svårt!
Vi hade en suverän diskussion med gestikulerande händer, skratt och allvar gällande allt från svenska företag, RaRe (givetvis hade han koll på Flash and Partners), Rom, Reggio Callabria, Sicilien, mat, vin, hur bra det var att göra affärer med svenskar och den fantastiska Zlatan. Dessutom kom vi till det som för honom personifierade Sverige - Nils Liedholm. Han hade enorm och positiv respekt för Signore Liedholm. Jag brassade av all passion som jag har för detta land för att jag ville det och verkligen trivs där. För kulturen, historiken, Rom, Sicilien, att alla är välklädda, hur mycket viktigare det är att maten och kläderna funkar än någon annanstans jag varit, att jag skall flytta dit så småningom…ja allt.

Det var upplyftande att träffa denna Sicilianare som valt att bo i Rom. Det är alltid ett nöje att träffa denna typen av personer, i synnerhet när de är italienare.

Inga kommentarer: