09 april 2009

Le Rouge

På Brunnsgränd i Stockholms Gamla Stan har Melker Andersson parkerat en av sina restauranger Le Rouge. Le Rouge är den senast öppnade restaurangen i hans krogimperium. Restaurangen ligger i tre plan är av någon form av klassiskt franskt snitt, eller åtminstone ett ambitiöst försök i den riktningen.
I dessa lokalerna låg tidigare Källaren Diana och Pontus in the Green House. Nu domineras lokalerna av röd sammet, vilket skapar en porrigt ombonad känsla och som skall få en att tänka på filmen Moulin Rouge. All personal är dessutom utklädd enligt samma tänk eller om det är en idé. Melker är känd för din goga mat och sina kul koncept. Vi satt ett gäng där för en vecka sedan. Skall dock villigt erkänna att jag inte har en aning om hur maten smakde eller om det var bra. Det var ganska dålig service, alladeles för hög volym på pianoklinkaren och den ständigt irrande sångskrikerskan. Omöjligt att vare sig konversera eller komma ihåg smakerna. Sällskapet gjorde att det blev en trevlig kväl ändå. Ovan kan tyckas kritiskt, men vi var förhopningsvis där en katastrofkväll. Har varit på alla Melkers andra ställen och alltid varit nöjd. Har heller aldrig varit med om någonsin att samtliga vid ett bord tar ut varmrätten och ber om ny mat. Var i och för sig ingen idé, det heller, För den som kom in var lika dålig. Var skönt att betala och smyga ut i de mysiga gränderna.
Visst ja, innan vi hade tänkt att äta gott, var vi runt hörnet på Västerlånggatan där de har de en del som fungerar som kafé dagtid och nog kan vara ett ställe där jag kan tänka mig att hänga. Men jag kommer vägra gå på restaurangen. Riktigt uselt! Skärpning Melker.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tur att du gillar C