10 april 2009

Gå aldrig ut i skogen en gång per månad

För ett par veckor sedan satt det en massmördare i intervjustolen hos TV4. Det var han som laddade om tio gånger och hade chansen att tänka efter mellan varje skott. Han mördade sju stycken och försökte mörda ytterligare tre. Han satt nu och försökte, utan att beröra varför han gjorde det, be om nåd, förlåtelse och förkortat straff. I denna intervju förstod jag att han tyckte att hans straff ej gjorde honom bättre för att det inte gjorde att hans frihetsberövning lättades. Han hade bara permission en helg per månad...det är ju för fasen mer ledighet än vilken småbarnsförälder som helst. Dåren sade att han brukade vara i skogen då...
Som jag förstod programmet så är det så att svenska fångar som är livstidsdömda egentligen är dömda till ett tidsbestämt straff...Då är det så att jag ej förstår hur vi skall skydda oskyldiga människor som kan råka ut för en sådan här persons okontrollerbara fyllor eller narkotikabegär och resultaten av dem. Kan då heller ej förstå hur det kan heta livstidsstraff. Vad är rätt straff? Finns det inbyggda spärrar? Kan dåren garantera att han aldrig kommer dricka alkohol, använda narkotika igen eller bli arg igen?
Antar att jag skall hoppa över att ifrågasätta hur han kunde vara yrkesmilitär och få ha tillgång till vapen...Vad fick de förståsigpåarna för straff för att ha godkänt honom?
Här har du intervjun: http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=743002&treeId=902001&renderingdepartment=2.757

1 kommentar:

Anonym sa...

Kanske kunde ha göra sällskap med Österrikaren och de andra som du skrev om tidigare? T