02 januari 2010

Jämföra




Vi väljer alla hur vi vill göra med vår kraft, vår tid och vad vi känner. Det jag syftar på är hur vi upplever det att vi har det. Det finns dock ett hinder baserat på tradition, historik och vad som sägs och tycks i institutionerna. Och det är jämförelser.
Många påverkas för mycket av att jämföra mycket med hur andra har det. Vi kan råka ut för att andra lär oss att vi skall följa strömmen och vara som andra. Vi påtalas att följa traditioner, mönster och regler som många ej kan redogöra för eller bevisa vem som kommit på eller skapat.

Vi har en ganska kort tid på klotet och den är till för att må bra. Gör det du vill och har lust med! Bara baserat på vad du tycker och känner. Annars är du egentligen outhärdlig att vara två med.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så du menar att vi skall titta på vilka program vi vill, bara handlar där vi själva gillar grejerna, lyssnar på de låtar vi själva gillar, använder de shampo jag själva föredrar, pratr om de grejer vi är intresserade av, säger vad vi tycker, umgås med de som ger något och så vidare.

Nej, det skulle aldrig gå. Skulle säkert bli kaos. Hur skulle det se ut om alla gjorde vad de ville utan att jämföra...

Man med paraply

Unknown sa...

Man med paraply! Trevligt att få en kommentar från dig. Har en känsla av att du är lite ironisk och möjligen lite sarkastisk i dina kommentarer. Utan att jämföra med hur du eller någon annan brukar vara.