06 juli 2010

Hotell Rival är suveränt


Det är ganska få hotell som skiljer sig från de andra. Hotell Rival är ej annorlunda på min huvudpunkt men skiljer sig på ett positivt sätt från de flesta. Min huvdpunkt är eluttag bredvid sängen. Hotell Rival vid Mariatorget på Södermalm i den före detta biografen Rival. Det är ett botiquehotell och har 99 rum med annorlunda och överaskande inredning. Det är hög standard på inredningen med exklusiva sängkläder. I receptionen kan du faktiskt välja från en kuddmeny, du bestämmer hur hård kudde du vill ha. Det finns t.o.m. kuddar med möjlighet att lyssna på iPoden när du sover.
Biografen Rival öppnades 1937. När Benny Andersson bestämde sig för att bygga till och om så var en av de viktigaste punkterna att återskapa helheten där husets verksamheter tangerar varandra naturligt. Att kunna röra sig mellan barer, bistro, foajéer och salong var av största vikt. Vinden inreddes och gav plats för Rivals sviter, en tillbyggnad mot innergården gav 15 nya hotellrum. Rummen i tillbyggnaden har fransk balkong eller sittbalkong, allt för att släppa in mer ljus.

Lägg märke till mattan på alla våningsplan när du bor där och försök att lista ut varför nummerskyltarna till rummet sitter så lågt. Vill även betona att jaag ej känner tjejerna på bilden. Här ska du bo nästa gång du är privat på resa i Stockholm. Hotell Rival är suveränt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Instämmer!!!
R.S