15 augusti 2010

V


I mitten av 80-talet satt många svenskar klistrade framför apparaterna och glodde på en tv-serie som hette V. V var en en amerikansk TV-serie från som spelades in som en miniserie i två delar. 1984-85 gjordes det en uppföljare i tre delar. Premiär som tv-serie i Sverige hade V i januari 1986. Jag hoppas att jag ej kollade på alla avsnitt eller gillade den.

V var inspirerad av nazismen och dess uppgång och fall och det sägs att det egentligen var meningen att den skulle handla om hur USA ockuperas av en annan nation och förvandlas till en fascistisk diktatur. Det blev utomjordingar istället för vanliga nazister eller fascister.

Storyn på V var att utomjordingar landar på jorden och ser ut som "vanliga" människor och. De är från början mycket trevliga och vänliga, men några personer lyckas ta reda på deras verkliga planer. De planerar att stjäla allt vatten från jordens oceaner eftersom deras egna planet hotas av torka. En motståndsrörelse grundas för att avslöja att utomjordingarna bakom sin konstgjorda människomask är otäcka ödlor som bland annat äter människor.

Jag tror att det senare har gjorts en version två av denna enormt urusla tv-serie. Jag förstår inte hur usel budgeten måsste ha varit och hur det var möjligt att mänskligheten i Avlånga Landet tyckte att detta var ok underhållning och kvalitet flera år efter det att Star Trek kom. Star Trek var åtminstone välgjord.

Så V var lite kul och fantastiskt dåligt. Här har du ett dramatiskt intro och beskrivande klipp från YT.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Klassiskt. Enormt kittlamde klipp:). Jisses vad inlägg DDT skriver mannen, hur hinner du. Skriver du fortfarande allt på helgerna? Hör av dig om tiden för mötet.

B

Anonym sa...

Å herre min je!. Var den sååååå dålig.

Annika

Anonym sa...

Hoppsan! Shit vad dåligt, fast lite bra ändå:)

Puss Ann