06 juli 2009

Ett visst intresse för tennis igen...

Kanske har du märkt att det har varit ett uns mer intresse för tennis igen?

Efter att Söderling gjord en oerhört imponerande tävling i Franska Öppna mästerskapen så har det stått en del rader här och där samt skrivits och visats en del mer.

Sverige hade ett enormt starkt rykte och det visades ett enormt intresse under tjugofem, trettio år för svensk tennis och för tennis. Det dog ut och minskade ganska snabbt i takt med att framgångarna jämfört med de bästa åren dalade och uteblev.

Den enda journalisten som har fortsatt att verkligen pumpa om tennisen har varit Jonas Arnesen på Svenska Dagbladet. En person som jag personligen verkligen har gillat i alla år och som alltid har gjort massor av nytta med sitt skrivande. Sedan har det funnits de vanliga som pumpat intresset för näringsliv, kändisar, sprit och champagnesprut i Båstad.

Jag tycker att det är riktigt kul att Robin med hjälp av Magnus fått mer fart på sin karriär och därmed ökat chanserna att några ungdomar och föräldrar skall besluta sig för att satsa på denna mycket svåra sport. För det är viktigt att förstå att denna sport är mycket svår att bli bra på och att det kräver massor av fokus för att få reda på vad maximum på kapaciteten och därmed karriären är.

Undrar dessutom hur mycket Tennisförbundet och andra intressenter som skulle kunna utnyttja Robins framgångar förstår gällande hur lite det pratas tennis bland de personer som verkligen skulle kunna skapa intresset. För jag anser att det nu borde stoppas in massor av pengar och kraft här och nu för att promota denna svåra men roliga och nyttiga sport.

En sport där en person kan lära sig att maximera sig och där mycket av ett psyke alla företag och individer söker kan formas.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ojojoj, MrRaRe skriver om tennis. Tror inte att de som känner dig genom denna bloggen förstår hur unikt detta är. Vi andra fattar.
Axel