07 oktober 2009

Hello Spaceboy!

Oj!, vad gammaldags du är, du är så fel ute, du år så omodern och dåligt påläst. Du är på fel planet i fel århundrade. Hallå Spaceboy! (Ledsen att missbruka en av titlarna från Bowies plattan Outside).

Jag brukar föredra att prata med sådana som du men jag orkade inte ikväll, var mycket roligare att sitta och fantisera om och kring vilka korkade tankar som rörde sig i ditt huvud. Du satt där och var arg med dina fyra mellis. En rakad variant av en kombination av Johnny Rotten och den lille tyske sinnessjuke envåldskanslern. Du hade ordning på dina fåniga symboltatueringar och smutsade den svenska flaggan genom att ha den lite modernt påsydd på jackan.

Din begränsade och omtöcknade hjärna tyckte nog att hon bredvid dig var ett snuskigt kommunistsvin. Att han med ryggsäcken var en bolsjevik. Att konduktören hade för stor näsa. Att jag såg ut som en homosexuell. Brännas borde vi alla. Fan vet om det rymdes så många och långa funderingar. Kanske ekade det lite svensk otaktmusik i det som en gång kunde blivit en vuxen hjärna. Jag blev grymt impad när du slängde burken mot papperskorgen. Grymt oväntat att du missade. Det var då det brast för mannen, den äldre mannen. Han var dansk och han och hans släktingar har ju sett alla enorma fördelar med din livsåskådning. Det var även då fler personer visade ork och kurage och bad dig att dra eller skärpa dig.

Du skärpte dig. Skönt för oss. Bra av dig. Kanske kommer du ihåg att du efter det bjöds på en kaffe och att dessa vanliga människor var rätt trevliga. Kanske.

Ta nu och gå hem och beställ borttagning av tatueringarna. Alla kan hamna i fel gäng i sökandet av gemenskap. Lägg ned ditt nuvarande gäng, sluta missbruka och ta ett beslut om vart du skall istället.

Hallå Spaceboy! Markkontrollen anropar. Och vi gillar inte DeStora och avskyr alla andra mördare också, vilka ideologier de än gömmer sig bakom.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag fattade inte denna! Var/är den sann?
Johan H