19 mars 2010

Vad gör ni killar?

Har suttit och bubblat med tjejkompisar det det senaste och de är alla singel. De har alla något av vad jag inbillar mig borde vara alla killars dröm. Var och en av dem har allt eller mycket av det.

Att lyssna på deras berättelser och erfarenheter från allt från fikor, dater, privata fester, barer, resor och nattklubbar är rent skrämmande. Det jag får höra om är olika försök till att ragga eller imponera från killarnas sida. Och det är så djävla taffligt, barnsligt, krampaktigt och löjligt så att jag hoppas att hälften förhoppningsvis är falsarium. Men jag känner de här tjejerna  och tyvärr är det de berättar sant. Det är dessutom omöjligt att det bara är otur, grabbarna är pucko.

Det är nog helt enkelt bara djävligt dåligt ställt med stilen, kollen och uppfostran av killar generellt. Eller så använder de sina egna taffliga föräldrar som förebilder eller kanske de blivit inspirerade av alla flarniga in- och utröstningsprogram de ges chansen att ta intryck ifrån.
Om ovan var spottandet och bakgrunden så har jag en fundering. Alla tjejer och kvinnor tar ett beslut om att inte bli imponerade, empatiska eller vara så snälla så att de säger ja till vare sig dater, middagar, drinkar eller ett ligg. De skall bara svara att de ställer högra krav oavsett vad killarna lockar med och berättar. Då kanske det kan gå att få upp stilen, elller så visar det sig att de flesta killar egentligen är gay.

Den andra funderingen gäller även att flera av de tjejkompisar jag pratat med är snygga, smarta och sociala samt att de har de där osynliga och outtalade trycket att vi alla skall vara som alla andra. Så det kanske är värt att de vågar ställa krav på mer stil - om de orkar och vågar. Jag kan ju dessväre rekommendera ganska få killar som är lediga och bra. Ibland kanske det dessutom finns ett inslag av att denna typen av högklassiga tjejer inte skall vara i fel miljöer - för där är fel killar och det ger fel signaler till dessa puckon.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Mr RaRe,
Har suttit och läst en hel del i din blogg. Verkligen mycket som är både tånkvärt och mycket intressant att läsa.
Vet inte vilket som är roligast att kommentera men dina tankar om killar kan jag tycka är så nära sanningen man kan komma oss mansgrisar.
Känner också att jag kan känna igen det du beskriver att du hör av dina kvinnliga bekanta trots att jag närmar mig 59 år och tiden borde ha förändrat dessa diskussioner. Man säger ju att tiderna förändras och allt är så mycket annorlunda idag än det var några årtionde tillbaka, men det du skriver och hur dina kvinnliga bekanta betraktar oss män känner jag igen även från min "lyssnande tid". Jag har också hört många av dessa diskussioner när jag lyssnat på mina döttrar.
Kusligt men sant.
Hälsningar från Kungen.

Unknown sa...

Tack för att du läser och för att du tar dig tid att kommentera. Jag tror att det varit lika illa ställt länge och tyvärr tror jag att det enda som skulle göra att vi var lite fler med koll och hyfs är att tjejer och kvinnor ökar kraven.

MrRaRe

Anonym sa...

Men MrRaRe har koll. Vi får alla slåss om honom.

Fresterskan

Anonym sa...

Jag får inga svar:) Är även mina svar osynliga?

Puss
Fresterskan

Anonym sa...

Skriver under och håller. Skäms förbmånga jag ser och känner. Brukar försöka sköta mig genom att vara mig själv. Tack för bra och varierad blogg. Läser så ofta jag kan.

Anonym sa...

Nu finns jag inte på marknaden längre. Men de med kolla är lätt räknade genom åren. En eller två på sin höjd.

Camilla

Anonym sa...

Något skumt med kommentarerna, svaren flyter ihop. I alla fall via iPhone.

Jag håller med dig, vi har grymt dålig koll på hur vi beter oss. Förmodligen blir vi sämre och sämre och tyvärr få vi ibland fler kortsiktiga ja desto sämre vi beter oss. Tror på din teori om att tjejerna skulle börja ställa krav. Vi är korkade så vi skulle ändra oss.

Kidda

Anonym sa...

Det är första gången jag ramlar in på denna blogg. Spännande kommentarer så jag läste vidare efter ha läst din "recension" om Caleo.

Och dina reflektioner om killars beteende tycker jag stämmer bra in på många, tyvärr. Även om ett annat "guldkorn" också finns. Men jag kan här varmt rekommendera en bok som jag efter ett inslag på Tv direkt gick och köpte till mina två tonårspojkar. Kände, lika bra det får vägledning innan de också spårar ut och blir påverkade av killkompisar och grupptryck.

Boken passar även den vuxna mannen att läsa. I boken "Respekt - Sexbok för killar" tar författaren/journalist/sexrådgivare, Inti Chavez Perez upp frågor om sex, relationet ur unga tonårskillars perspektiv. Från det första ögonblickets spänning, till att vara ihop under en längre tid. Och den röda tråden är respekt för varandra...

Unknown sa...

Tack igen alla ni som kommenterat. Jag skall kolla upp boken du skriver om. Tack för det tipset. Lovar att den kommer upp på bloggen när jag är klar med den.

Tack