11 maj 2010

Kungahuset

Går det att ta ett sakligt beslut om Kungahuset skall finnas kvar?

Skulle det gå att följa upp om det genererar pengar?

För egen del är det enbart en affärsmässig fråga om det skall finnas kvar.

Om det går att räkna ut vad det genererar så går det också att sätta budgetmål och varumärkesmätning ur svenskt internationellt perspektiv på det. Om vi då ser att det är en bra affär har vi all anledning att behålla familjen som anställda av oss. Annars får de klara sig själva och sin finansiering.

Kan vara så att kostnader och fokus riktas för mycket inåt i landet istället för mot exportmarknaden. Kan vara så att det skall vara socialt fokus och välgörenhet internt som skall mätas och att det skall vara marknadsföring och profilering som direkt skall påverka försäljning som skall vara fokus externt?

Mitt förslag är att det skall vara fullt fokus på mätbarhet under ett till två år och sedan analysera och följa upp arbetet. Efter det tar vi beslut om kostnaderna är felfokuserade och om det är rätt anställda personer för att få maximalt utfall för att nå de uppsatta målen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kanon! Done deal, ser ser speciellt fram mot utvarderingen av CPs kraschkonto:)
R.S

Anonym sa...

Förstår hur du menar och håller delvis med. Ifrågasätter dock om allt skall mätas, utvärderas och vara lönsamt? Kan vi inte ha råd att hålla oss med ett pittoreskt lurt Kungahus som förgyller med måhända påhittade skandaler och skänker samtalsämnen åt folket?

Chris-Tina