01 augusti 2010

251 riksdagskandidater hos Kronofogden

Läste denna rubriken i Aftonbladet för några dagar sedan. Utan att ha läst hela artikeln så kunde jag ha uppfattat den på många olika sätt. Nåväl detta var i korthet vad jag uppfattade att den handlade om.



Tydligen är 251 riksdagskandidater kända hos kronofogden, 94 av dem är skyldiga staten eller privata företag 13 992 941 kronor. 151 av dem är inte längre skyldiga några pengar, men har betalningsanmärkningar. Tre av dem har varken skulder eller betalningsanmärkningar längre, men har varit utsatta för utmätningsförsök från kronofogden. Tre av dem har varken skulder hos kronofogden eller betalningsanmärkningar, men har i dag skuldsanering på grund av att de varit svårt skuldsatta.

Totalt kandiderar 5 137 till riksdagen. De 251 som jagas av kronofogden eller har betalningsanmärkningar står långt ner på partiernas listor och kommer inte in i riksdagen, om de inte blir personvalda. Men fyra står på valbar plats. Totalt bland riksdagskandidaterna är det 4,9 procent som är jagade av kronofogden eller har betalningsanmärkningar. Bland befolkningen som helhet är det 6,8 procent.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du sa det själv...dom tillhör eliten och eliten har sedan länge betraktats som fånar...och BÖR betraktas som fånar i dagens genomskådande samhälle....
Vad ska jag lägga rösten? På fåne no 1,2,3,4,5?
Ja, jösses vilket svårt val....påminner starkt om Dart på landet, man vet aldrig vilken kombination man får ihop!
Eller så är man som en annan, icke politikerföraktande, utan bara hardcorefatalist...kanske blir bra, eller så blir det inte det!
The CockroachClub