01 mars 2011

Suede på nytt

Nu var det bara några dagar sedan jag skrev om dem. Suede, som i början av 90-talet gjorde braksensation och blev enormt populära. Allra först tog vi i Skandinavien dem till våra hjärtan. De erövrade sedan världen. I höstas återförenades de och enligt Brett Anderson är de ett mycket bättre band i dag. De tycker sig låta punkigare nu.


Så efter sju års knäpptystnad så har Suede återförenats.
Lite mer bakåt till när det började. Med låtar som ”The wild ones”, ”Animal nitrate ” och ”The 2 of us” tog de oss med storm. Män som kvinnor tyckte att  Brett Anderson var decenniets snyggaste sångare. Snyggare än Gallagherbröderna tillsammans och han prydde vartenda tidningsomslag av värde.
1996 släppte Suede "Coming up" som blev en kommersiell framgång med Trash och Beautiful ones som toppar. Videon till Saturday Night är fortfarande en favorit. Ändå blev Saturday Night början på slutet. Suede hade även passerat sitt bäst före-datum och de nästa skivorna så dåligt att de 2003 beslutade sig för att gå i graven. De lämnade Suede helt bakom sig, tills nu...Nu, sju år senare när de är tillbaka tycker de sig ha fått distans. De säger att de har hittat tillbaka till och tycker att de uppskattar Suede igen.De påsta
år att de har saknat energin. Brett Anderssom har även sagt att det är skönt  att deras nya turné inte handlar om att marknadsföra ett nytt album. I stället kan bandet koncentrera sig på att spela sina bästa låtar, låtarna från början och mitten av 90-talet.
Vi får se hur det blir...
Här är i alla fall plattorna hitills:
Suede (1993)
Dog Man Star (1994)
Coming Up (1996)
Head Music (1999)
A New Morning (2002)
Om du inte har koll på Suede så skaffa grundkoll här och jag tror att deras officiella sida är den här.
Och börja gå igenom deras kanal på YT.

1 kommentar:

Anonym sa...

Och nu är det tydligen rejäl hjärntvätt på gång av oss så att vi alla ska gräva fram Suede ur Spotifyartilleriet!!! Du är för rolig!

Kidda