24 september 2009

Flockar och individer

Jag struntar fullständigt i om någon kallar sig kapitalist eller kommunist, muslim eller kristen, rik eller fattig, gammal eller ung, kvinna eller man. Det är bara en krydda på toppen. Det som är viktigt är att ständigt faktiskt leta efter alla vi möters vändpunkter och känna ett äkta intresse för att faktiskt förstå hur de tänker, vad de vill och hur de mår. Egentligen berikar bara faktumet att alla tror sig ha gjort en massa val. Så länge vi är intresserade av dem som individer.

Vi är ju flockdjur som är sällskapssjuka och som vill fungera och bli accepterade. Ibland kan en flock ha annorlunda moral än en annan flock. En del flockar har annorlunda moral just därför. Andra flockar har en ur deras synvinkel renare moral och så vidare.

Nyckeln är att det alltid har och alltid kommer att bestå av individer. Därför kan vi ej beskriva alla som gillar fotboll för huliganer. Jag gillar fotboll och har aldrig varit i slagsmål eller uppviglat grupper i hela mitt liv. Kommer ej göra det heller. Alla i Göteborg tycker inte att det är Sveriges framsida. Alla tjejer från Halmstad är inte ljushåriga. Alla engelsmän är inte artiga. Alla irländare är inte rödhåriga. Det enda gemensamma som finns är att vi är individer och att vi vill vara med.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du ligger på oss:)
Heja MrRaRe! Kommer du vara i Lilla Byn i helgen eller ärä det Paradiset.
Micke

Anonym sa...

Så rätt, så rätt. Generellt har många av oss en massa konstiga grejer för oss. Grymt bra att du påminner oss. Och att veta kan vi bara göra genom att ha tänkt annorlunda tidigare själva.

Du é grym!