27 januari 2010

Fem av hundra


Såg någon siffra från en undersökning på att var tjugonde röstberättigad svensk skulle rösta på nazisterna om det var riksdagsval i dagarna.
Detta skulle innebära att var tjugonde person du möter, var tjugonde du känner, lite mindre än 5% av alla idrottare vi ser i Allsvenskan för damer och herrar, och så vidare... är nationalsocialister.

Det är bara nyanser mellan vad som är ditt eller datt när det gäller denna typer av partier. Oavsett hur de namnger sig. Jag har granskat detta partiets valmanifest och deras historik och det känns rätt att kalla dem nationalsocialister. Igen, allt annat är nyanser för mig.

Att jag inte vill skriva namnet på detta så kallade parti beror även på att jag vet vad det ger dem av buzz att skriva dem vid det namn de använder på partiet.

Jan Guillou är en av de som spelat dem i händerna genom att konstatera att de ej är rasister. Det kändes lite som när Geely har visning av sin fabrik för journalister... Bara för att Guillou inte såg skinnskallar och för att det ej satt bilder av Hitler på väggarna, och för att de säger saker han ej hade förväntat sig... enligt sig själv så är han lite för mycket gammelgädda för att bli lurad...

Jag säger inte att de som säger tvärtom och brottas emot dem är bättre över huvudtaget. Jag säger inte att du skall vara vare sig tyst eller bemöta dem. Jag säger bara att jag ej sympatiserar med vare sig så kallad extremvänster eller extremhöger. Oavsett om de dressar om sig till yttre oigenkännlighet. Oavsett vad de kallar sig.

Jag konstaterar bara att om Sverige inte hade haft en ökad internationalisering över tid så hade vi varit helt körda. Och internationaliseringen behöver öka. Så även välkomnandet av och nyfikenheten på våra medmänniskor som hamnar i eller väljer att bosätta sig i Avlånga Landet.

Allt annat är omodernt, bakåtsträvande, redan beprövat, misslyckat och historia!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad skönt att du bara skriver och kör rätt på och rätt över.

Du skriver skitbra. Kör fler av denna sorten.

Läser varje dag/Tack

Anonym sa...

Sassa brassa. Gillar att du skriver lite hemlig annars och att jag får tänka till vad du menar. Här small det! Me like - a LOT!!!

Anonym sa...

Börjar få en känsla av att du har bestämt dig för att trycka till de omoderna i Svedala.

I am with you!!!

Unknown sa...

Hej Anonyma! Detta är ett ämne och område som får mig att brinna. Jag föraktar alla politiska ytterligheter.

Kommer skriva mer om denna typ av dårar när lusten faller på eller liknande tillstånd.

Leve ett modernt Sverige fyllt av internationella invånare!