30 januari 2010

Ubangi and some tracks

Ubangi, detta fantastiska band som vi såg massor av gånger och hade så skitkul med. De var ett fantastiskt och annorlunda liveband med enorma personligheter. I bandet fanns Cia Berg, Orup, gitarristen Anders Eriksson, "Crille" Papper, Mats Wigerdahl med flera som körde så det rök så länge det varade.

Ubangi fanns 1982-85 ungefär, jag minns ej riktigt. Ubangi var påverkade och inspirerade av bland annat Devo. Gruppens fokus kretsade mycket kring karisman hos Cia Berg och OrupUbangi gav ut ut två LP-skivor och fem singlar. All kraft och energi som bandet lyckades förmedla på scen nådde inte riktigt fram på skiva.

Du måste köpa de gamla plattorna och en bra jungfrusil är att köpa CD:n "Oh No, I'm Pregnant" som kom 1992!

Låtar som "The Little Cat and the Dirty Dog" och "A Little Bit Shy," är magic. Efter Ubangi hade Orup och Cia gruppen Thereisno Orchestra i ett par år. Kolla och lyssna in dem. Senare gjorde Orup gjorde solokarriär, Cia Berg gick med i Whale. Mats öppnade musikaffär och Anders Eriksson blev medlem i mer än legendariska Lustans Lakejer.

Ur minnenas televison på You Tube, enjoy!

Dance with me Gino
The little cat and the dirty dog
Where have all the good sperms gone
Och Naked in the World är sjukt bra-dålig

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad gör Cia Berg nuförtiden?

Anonym sa...

Och här introducerar du mig för ett skitkul band ju. Kollade även Thereisnoorchestra. Ubangi verkar helt fantastiska. Antar att jag e för ung för att ha koll på vad Orup gjort tidigare.

Någon borde göra ett minnes eller revivalprogram om dem.

"Nancy"

Anonym sa...

Woooooow! Fina gamla Ubangi! Nostalgin sprutar. Minns nät vi var på dem på Heaven. vaar vi 10 stycken? Max va?

Hoppas att allt är bra med den unika!

Puss Anna

Unknown sa...

Anonym! Jag tror Cia lever i Italien

Nancy! Skriv till TV eller maila bröderna Herngren.

Anna! Yes, tror vi var 10 stycken och det var typ en tisdagskväll eller liknande. Men det var inte bättre förr, även om du säkert var snyggare då:)

MrRaRe