23 mars 2010

Caleo - Göteborgs bästa restaurang

För att ta reda på och få veta vad det betyder att Caleo är Göteborgs bästa restaurang så behöver du bara gå dit en gång. Kanske gärna med någon som varit där förut och känner Caleo. Det ökar givetvis upplevelsen ännu mer.


För att förstå hur rätt jag har så kan det vara bra att veta att jag är en person som äter ute i princip alla luncher och middagar på vardagar och även en hel del på helgerna. Och har så gjort sedan jag var yngre och förvuxen.


Caleo är en sällsynt bra och ovanlig restaurang med bar. Ett ställe som funkar i alla lägen och för och vid alla tillfällen. Vare sig det är för första drinken, kundmiddag, vänskaplig middag, något snabbt innan matchen eller konserten. Caleo funkar i alla väder och sinnesstämningar.
Caleo har mycket bra mat, gäster och den mycket kompetenta och trevliga personalen i kombination med den trivsamma lokalen ger en totalupplevelse som ingen annan restaurang i Göteborg slår. Bara en sådan liten och självklar detalj som att ägarna alltid tar emot innanför dörren, berättar status på lediga bord i restaurangen och att de tar hand om jackan avgiftsfritt gör att restaurangen blir i princip unik i Göteborg.
Caleo ligger klockrent ovanför bedrövliga Avenyn på Engelbrektsgatan 39B. De ligger dessutom i det kvarter som håller på att bli Göteborgs nya restaurangcentrum. Snett över gatan ligger restaurang Bonn, som även den ägs av Caleo. Och runt detta området har även andra öppnat.
Menyn på Caleo består av allt från smårätter till varmrätter och har en perfekt mix för alla behov och lustar. Caleos mat är tillagad med inspiration och råvaror från Italien, Spanien, Frankrike och Grekland. Caelo är vad de vill vara, en finare variant av en italiensk trattoria, spansk tapas-bar, grekisk taverna och ett franskt brasserie. I baren finns allt smått & gott för den törstige, med viner från länderna kring Medelhavet, en mängd olika likörer, whiskysorter, grappa, calvados och cognac samt italiensk öl på flaska. Caleo bjuder på spröda tortilla-chips till ölen eller chili- och vitlöksmarinerade oliver till vinet.


Caleo är mer än prisvärt, trevligt och trivsamt. Du hittar menyn här

8 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt!!! Fantastiskt trivsam restaurang. Costas et consortes gör grymt jobb. Kul att de skall öppna en till:)

Anonym sa...

Alltid rätt med Caleo. Håller med!

Anonym sa...

Min fru sa till mig att jag skulle gå in och skriva här och tacka dig för tipset. Vi var i Göteborg i mellandagarna med bekanta och letsade restaurangtips på nätet. Vi hittade din hemsida och litade på din rekommendation. Det kan vi nu konstateta att vi gjorde rätt i, det blev två kvällar för oss fyra på Caleo. Under dagarna läste vi din hemsida på hotellet och vi vill framföra att den är jättekul, bra och annorlunda. Känns som att vi känner dig.

Tack igen och god fortsättning
Leif och Johanna med vänner, lantisar som litade på dig!

Anonym sa...

Så det 'r hit jag och Ann kommer få gå med när vi får audiens hos herrn och han har tid?

Annika

Anonym sa...

Caleo är helt fantastiskt, alltid en tia av tio!!! Nam-nam! Tjing! Clio

Anonym sa...

Caleo är utan konkurrens Göteborgs bästa restaurang! Har varit där ett par gånger och din beskrivning är på pricken!

Anonym sa...

Hej!

Jag vill ta tillfälle i akt och tacka för tipset. Det blev en kalaskväll !

Jag vill gärna även passa på att tipsa om den oväntade kombon vaniljglass med prosCiuttoströssel. Bland det godaste jag ätit i dessertväg...

/Björn

Unknown sa...

Kul att ni gillade Caleo Björn och tack för feedback!