24 mars 2010

Pelle Blohm och Allsvenskan

Förra året utsågs Pelle Blohm till Sveriges enda expertkommentator av MrRaRe. Efter att ha tittat och lyssnat på Pelle några gånger de senaste veckorna på allt från Premier League till Allsvenskan så är det enkelt att tillstå att det känns omöjligt för halvfigurer som Överentusiasten, Efterrätt eller Ritfröken att ens kunna matcha Pelle genom att ens kunna kvalificera sig på ett enda av de kriterier där Pelle har fullpoäng. Pelle har integritet, läser på lagom, vågar tycka till och vara sig själv.

Den enda på inom TV-sport som utvecklas förutom Pelle är Patrik Ekvall och han är ingen expertkommentator. Han har känts lite nedtonad på ett positivt sätt, fokuserad, stringent och blir då lite mer lagom i den del av hans personlighet som vågar och vill vara annorlunda.

Att sedan Pelle nästan endast jobbar med Canal+ och Allsvenskan är ett hån mot oss som tycker att integritet är ett adelsmärke för en expert. Han borde sitta med i varenda analys och expertgrupp på alla kanaler. Alla de som är beslutsfattare och inte anställer den enda expertkommentatorn gör att det känns som att rån och ett hån att betala TV-avgifter och månadsavgifter när inte Pelle sitter i expertstolen.

Jag vet inte om Pelle vill jobba för Viasat men Viasat borde göra allt för att signa upp honom och ge honom huvudexpertrollen och ett eget program. Fast de gör kanske som alla andra och försöker bygga det runt Överentusiasten, Efterrätt eller Ritfröken. Eller kanske Kassan eller Målvakten. Viasat! Visa god smak och respekt för oss som vill kunna mer om fotboll och övertyga Pelle om er förträfflighet!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Blohm står när de andra faller! Då, nu och för alltid!

E

Anonym sa...

MrRaRe! Att du hyllar Pelle Blohm och vad han står för är bara att hålla med om. Han gjorde inte många matcher i GAIS men gjorde avtryck hos oss och hos mig. Han blev en ikon bara baserat på det att han ej var som alla andra. Som kommentator ger han mig och andra samma seriösa men ändå lagom kaxiga känsla. Det ger samma extra krydda som kommentator som det gav oss i GAIS.
Däremot håller jag inte alls med dig om det du skriver om Ekvall. Han har blivit bättre med är fortfarande för mycket ego för min smak och vill bara jaga småtjejer. Finns det någon tjej i Göteborg han ej försökt få date med?

Mer än stort cred till Kung Blohm!
Skippa Ekvall!
Och du har en kul och bra blogg, Mr RaRe

a.

Anonym sa...

Vilka någon vilka kanaler Pelle jobbar i nu? Är det bara Canal+ och Allsvenskan?

Anonym sa...

Detta har du verkligen rätt i Mr Rare!!! Han är för djävla bra. Och det har inget med hans gloria från Gais att göra. Jag älskade sågningen av Allbäck efter kvalförlusten mot Danmark.