01 maj 2010

Faktum

Det finns bara en papperstidning jag alltid köper och läser och det är Faktum i Göteborg. Jag kommer promota varje nummer de ger ut på bloggen för att försöka få dig att bidraga genom att köpa tidningen och/eller bli medlem.

Nedan finner du vad de skriver om det senast utkomna numret.
Faktum #93
Vård, våld och Hells Angels
Den kom den 25e mars!
I nya numret av Faktum avslöjar vi hur behandlingshemmet Västkustfamiljen ända sedan starten tagit hjälp av Hells Angels. Bland annat har man vänt sig till MC-gänget i stället för polisen när kriminella pressat intagna på skulder. De intagna har också fått spela ishockey med presidenten för Hells Angels i Göteborg – samme man som 1998 dömdes till fängelse efter att ha slipat bort en medlems gängtatuering med vinkelslip. Vi granskar även Västkustfamiljens behandlingsmetoder och inslagen av pennalism och kollektiva bestraffningar.
 
Dessutom granskar vi en artikel i Metro, vi publicerar en anorektikers historia och vi blickar tillbaka på ett Göteborg där en sup kunde köpas i valfritt hus. Och som om inte det vore nog så har vi grävt fram ytterligare några frågor och svar från mannen på gatan. Som vanligt i tidningen: Uppfattat, Ett Anstötligt Liv, Hållplats och Lenarto. Enjoy.
 
Dessutom kan du och borde du gå med i Faktums FB grupp

2 kommentarer:

Anonym sa...

Theo här. Det har kommit ett nytt nummer. Kom i torsdags.

Tack för orden!

Anonym sa...

Och när hinner du läsa Faktum? Mig hinner du aldrig med att vare sig ringa eller träffa?

Fresterskan