06 september 2009

Sista dansen kan vara givande

Det går ej att ifrågasätta effektiviteten så länge det gällt att kvalificera oss. Helt fantastiskt att vi har gjort det år efter år. Att vi sedan ej presterat är tråkigt i sig. När jag tittade senast så hoppade jag till redan när jag såg laguppställningen. Det infann sig en magkänsla som sade att vi faktiskt förberett oss under en flagga som hette vinst.

Och när matchen började visade det sig att det var beslut taget att det skulle litas på Isaksson, backlinjen och Taco. Alla andra inklusive den briljante Safari var där för att löpa och skapa offensiv. Mittbackarna skulle vara med på varenda fast situation och offensiva spelare var till för att det skulle göras mål.

Borta var det här märkliga som fanns där även mot Danmark. En match som vi skulle vinna men där känslan av att det är ett landslag som spelar för att de andra ej skall vinna var otäckt uppenbar.

I den senaste matchen var det synligt uppenbart att det fanns spelare på plan som bara körde på och skulle vinna. Det är dessutom oerhört skönt att bra, unga och internationella spelare får spela.

Av bara farten kommer detta minst bli en andraplats och kvalifikation via kvalmatcher. Det kan du vara säker på. Hoppas bara att spelarna förstår att detta är melodin. Det är förbjudet att ha några som helst krafter kvar i slutet av de kommande matcherna och att lyssna på för mycket av de sten, sax och påse troende försvarsministrarna.

Men idag hade vi tur... Nej, den här sporten fungerar så här. Precis som livet.

Hjärtat och viljan vinner alltid mot allt i långa loppet. Och det går ut på att göra fler mål än motståndarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låt oss hoppas att du har rätt...
Fresterskan:)