01 januari 2009

Någon sorts extas av Johan Kinde

Kunde inte låta bli. Det var ändå en grymt kul och spännande tid i livet. Det hände mycket i många av oss och några av låtarna sitter för evigt fogade med minnena som är kopplade till dem. Sagt och gjort. Efter att ha handlat den på Akademibokhandeln fick det bli LL i lurarna på iPhonen och ett par flygresor senare var jag klar med den.

Den handlar om Johan själv, den beskriver mötet mellan pojken och flickan. Det var under en annan tid som inte finns mer, men jag är säker på temat funkar likadant idag som då. Det är en lite barnslig men mycket romantisk kärlekshistoria för pojkar. Det är tydligt var det är verklighet och var det har fått hjälp av texterna, låtarna och drömmarna. Kanske finns allt det kvar latent inne i Johan?
Förmodligen är det så att Kinde är den som är mest lämpad att skriva om denna tid, han var den är den som är denna tidens främste fanbärare.


Leta inte fel eller vuxenhet när du läser den. Bara läs och dröm tillbaka! Jag rekommenderar den varmt, om du var med på denna tiden. Ta då på dig lurarna med Uppdrag i Geneve. Tack Johan, kul!

Inga kommentarer: